Namibia – nya toner om farmjakten

Ett modernt jaktsätt i Afrika

Det råder inget tvivel om att Sydafrika har varit tongivande för skapandet  av de så kallade ”farmjakterna”,  man bor på en farm med alla moderna bekvämligheter, beläget mitt i ett revir med fantastiska jaktmöjligheter. Denna typ av jakt är den perfekta lösningen, om man till exempel har familjen med sig, eller om man jagar tillsammans med några vänner. Det är nämligen god tid till både de jaktliga begivenheterna och det sociala livet, båda  delarna  i vacker omgivning och ändå i en prisnivå som de flesta har råd med.

Populärt koncept

Koncept ”farmjakt” har faktiskt blivit så populärt att också andra länder försöker ta konceptet till sig. Både New Zeeland, Argentina och i de amerikanska Sydstaterna finns det i dag jaktfarmer som kan erbjuda på lite andra viltarter, och också fungerar efter samma koncept som i Sydafrika. Argentina har i någon grad haft succé med deras farmjakter, medan jaktformen i de övriga länderna har fått ett mera ljumt mottagande av tillresta jägare. Sydafrika är och förblir bara i särklass, vad farmjakterna angår! Men, ett land har förmått att skapa farmjakter som är minst lika attraktivt som de Sydafrikansk, nämligen Namibia.

Fantastiska Namibia

Med sin placering nodväst om Sydafrika har Namibia många av de  element som Sydafrika har, men har därtill en lång rad fördelar, varav den största är hur glesbefolkat landet är. Även om Namibia nästan är hälften så stort som Sydafrika i areal så har landet endast 2,5 millioner invånare mot Sydafrikas omkring 56 millioner, Detta märker man i samma ögonblick man landar i Windhoek, landets huvudstad. Med sina enbart 265 000 invånare är staden i storlek med en genomsnittlig afrikansk provinsstad, och stämningen präglas också av detta. Hjälpsamheten är stor och hjärtlig, leenden är många och man kan utan problem färdas säkert både i och omkring flygplatsen. Det samma gäller  den övriga delen av landet. I ett glesbefolkat land som Namibia skall man  inte långt ut från städerna innan bushen börjar. Som gammal tysk koloni är Namibias farmer anlagda i matematiska kolonner omkring de större städerna, alla förbundna av en blygsam men dock välfungerande infrastuktur. Och även om det självklart har skett förändringar med farmerna sedan förr, både i storlek och antal, så är det fortfarande förbluffande lätt att komma ut till dem.

Omujeve Safaris

Ett bra exempel är Omujeve Safaris farm, som bara ligger 45 minuters bilresa från flygplatsen i Windhoek! Som jämförelse är det farmer i Sydafrika där man kan förvänta sig 4 – 5 timmars bilresa från flygplatsen. Omujeve Safaris erbjuder farmjakt som på alla sätt är identisk med farmerna i Sydafrika. Man bor på farmen under fantastiska lyxiga förhållanden och man kan jaga i det omkringliggande reviret. Här kan man både jaga namibiska klassiker som Hartmann’s Mountain Zebra, Red Hartebeest och inte minst Oryx, men också alla de arter man känner från de sydafrikanska farmjakterna, som exempelvis Kudu, Impala, Eland, Waterbuck, Duiker m.fl. Omujeve förfogar vidare över ett revir i Kalahari lite längre söderut, benämnt Schonbrunn. Med två revir i två olika habitat, till förfogande kan Omujeve Safaris erbjuda ett mycket stort urval av viltarter och ändå till priser som inte bara är samma som i Sydafrika, utan vid många tillfällen också billigare. Särskilt om man söker ”value for money” då Namibia fortfarande är ett land med avsevärt mera vild natur än uppodlat land, vilket både ses och känns.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor