Jakt i USA erbjuder vackra och viltrika upplevelser i skiftande miljö

Höjdpunkter

  • Många jaktmöjligheter
  • Speciella viltarter
  • Händelsesrike jaktar
  • Vackra och varierade jaktområden

Jaktbara viltarter i USA

Det som kan jagas i USA är, Shiras Moose, Grizzlybjörn, Svartbjörn, Snöget, Bighorn Sheep, Vitsvanshjort, Åsnehjort, Pronghorn Antilop, Bison, Wapitihjort, Puma, Bobcat, Lynx, Varg, Sitka hjort.

Jakten i USA

Hur går då jakten till i USA, det är många Outfitters som använder hästar som transportmedel under jakterna framförallt när man flyger ut till jaktområden vilket innebär att det jagas i väglösa jaktområden och då är häst ett bra medel att ta sig runt i den stora vildmarken. Där det finns farbara vägar i jaktområdena så är det vanligt med pickup, 4x4, ATV som transportmedel, båtar om det är mycket vatten och även snöskoter om det är en ren vinterjakt. Jaktmetoderna är många lite beroende på vilken stat, vilt och årstid man jagar. Det kan var ren åteljakt på Svartbjörn eller Varg, men det vanliga är att jakterna bedrivs som kikarspaning och smygjakt, vinter jakterna efter Puma, Bobcat, Lynx är med hundar, även lockjakt på de stora Shiras älgarna under brunst perioden är framgångsrik. Att ta med egna jaktvapen fungerar bra, det är införseltillstånd av vapen till USA vilket skall sökas i mycket god tid, sen deklarerar man sitt vapen vid första stopper i USA på flygplatsen, detta hjälper Diana till med att förbereda. Många Outfitters erbjuder även jägarna att hyra vapen.

Klimat/väder i USA

Jakterna i USA är ofta på senhösten vilket kan bjuda på mycket väderomväxlingar, som regn, storm, snö, solsken, så jägarna skall vara införstådda med att det är viktigt att packa med rätt utrustning till dessa jakterna, att komma väl förberedda beroende på tid på året och vilka viltarter som skall jagas, är det bergsjakt, jakt på prärien eller kustnära jakter, vi på Diana hjälper med råd inför er resa.

Sökresultat
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor