Rumänien har en rad spännande viltarter och stora viltbestånd

Höjdpunkter

  • Björn, vildsvin, varg, gems, rådjur etc.
  • Professionell jaktorganisation
  • Medaljetroféer
  • Utmanande jakt

Jakt i Rumänien

Björnjakt

Björnjakten kan mycket bra kombineras med bockjakt i mitten av september. Annars är björnjakten bäst i mars-april eller september-november omkring fullmåne. Det är ett av Europas bästa bestånd av brunbjörn i Rumänien och framgångsfaktorn är därför hög.

Drevjakt på vildsvin med möjlighet till björn och varg.

På de lägre skogklädda bergssidorna kan det arrangeras drevjakt på vildsvin, under vilka man också kan skjuta björn. Det lyckas också ofta att få med björn på viltparaden.

Gemsjakt och kronhjortsjakt

Jakten på dessa viltarter kräver jägare i god kondition. Detta gäller särskilt gemsjakten. Men det väntar också jägaren en fantastisk naturupplevelse. På dessa jakter är det normalt också en hög framgångsfaktor. De flesta kronhjortar på en säsongs parad ligger mellan 7 och 9 kilo, enstaka över 10 kg. På gemsjakten är det verkligt goda chanser till medaljtroféer.

Bockjakt

Vi kan erbjuda jakt på karpatiska bockar i en fantastiskt vacker terräng, där de flesta nedlagda bockarna ligger på trofévikter mellan 300-400 gram. Vi har också flera flackare område, där man kan jaga säkra medaljbockar.

Vargjakt

Vi kan också erbjuda vargjakt fram till fullmåne under december till mars. Det är dock en svår jakt och framgångsfaktorn är låg.

Kronhjort

Rumänien påstås också ha något av världens bästa hjortjakt. Här är det verkligen tal om en tuff jakt. Nej-du sitter inte i ett torn och väntar, utan du åker ut i skogen och lyssnar efter en stor hjort, varefter jakten börjar. En intensiv upplevelse i bergen, med bröl och fysisk utmaning. Förvänta hjortar på mellan 7 och 9 kg. Jakten kan kombineras med individuell jakt efter brunbjörn och vildsvin.

 

Sökresultat

Viltarter

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor