Jakt i Skottland är starkt vanebildande

Höjdpunkter

  • Fysiskt krävande jakt
  • Hör skotska stag vrålar
  • Skotsk gästfrihet
  • Stark jakttraditioner

Jakt i Skottland

Den klassiska jakten i det skottska höglandet är ändlöst spännande och fysiskt utmanande jakt i storslående natur. Men Skottland är mycket mer än detta! Har man först upplevt den skottska gästfriheten, skottarnas torra humor och stämningen på den lokala puben är Skottland med säkerhet ett ställe man vänder tillbaka till – igen och igen!

Har du nedlagt en brölande kronhjort med ett vaksamt harem av hindar på toppen av en ljungklädd backe mitt i den hektiska brunsten? Om du har det, kan vi garantera dig, att vi har de absolut bästa reviren för att du ska kunna återuppleva denna unika upplevelse- du behöver endast ringa oss och säga till!  Om du inte har det, så är det en allvarlig brist i ditt jägarliv som du verkligen får skylla dig själv för, att göra något åt det är enkelt – kontakta oss, vi guidar dig hela vägen fram till ett lyckat resultat!

Den skotska hjortjakten i höglandet är en europeisk jaktklassiker. Man jagar som regel två jägare tillsammans med en gemensam stalker, jaktguiden som känner reviret lika bra som sin egen byxficka. Man skiftas om att skjuta och bägge jägarna får på så sätt del i den andres spännande upplevelser.  Av och till använder jaktpersonalen en häst som transporterar ut den nedlagda hjorten på hästryggen. Som jägare skall man vara uppmärksam på att jakten inte är troféjakt som man upplever i Östeuropa. Man deltager helt enkelt i revirets selektiva avskjutning… "Are you game for a stalk in the highlands and a wee dram, lad?"

 

Sökresultat

Jaktberättelser

 

Jimmy Isaksson och John Hjord på hjortjakt i Skottland

Nu har vi kommit hem efter en riktigt tuff vecka i Mamores/Loch Leven.
Väldigt tuff terräng och väder som vår Stalker inte kommer ihåg varit så dåligt.
Känns ruskigt kul att ha klarat detta under dessa förhållanden.

Så här i efterhand så gör de tuffa förhållandena allt så mycket bättre. När man fått kämpa för varenda meter. Men vi hade ett par dagar som det kändes som vi mest klättrade runt i en regnstorm och spred vittring. 
Men det har varit en otroligt spännande och utmanande resa. The Mamores är ett löjligt vackert ställe. Där även en hel del från Braveheart spelats in, fick vi höra.

Viltarter

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor