Jakt i England är alltid en suverän jaktupplevelse

Höjdpunkter

  • Unika viltbestånd
  • Fantastisk fågeljakt
  • Bra trofépriser
  • Härligt kuperat jaktlandskap

Jakt i England

England är det självklara resmålet för troféjägaren såväl som för hagelentusiasten. Englands revir kännetecknas av de många stora råbockarna, och de stora bestånden av skogsduvor. Som något speciellt, är det också möjligt att jaga hjortdjur som normalt inte finns i de europeiska skogarna. Vi talar här om arter som sika ,muntjac, dovhjort och det kinesiska vattenrådjur.

På våra engelska revir, blir det varje år nedlagt otaliga medaljbockar, häribland flera guldmedaljer. De vackra skogarna håller mycket stora bestånd av rådjur, och detta kombinerat med de låga trofépriserna gör England till en särskilt attraktiv destination för troféjägaren. Vi arrangerar bockjakt från 1:a april - till 31:a oktober.

Är du en passionerad duvjägare? Då är England helt klart något för dig. Flera av våra resmål erbjuder klassisk duvjakt med hagelbössa. Duvjakterna äger ofta rum på de traditionella engelska lantbruken. Stora åkrar avbrutna av mindre skogar ger duvorna optimala levnadsvillkor och vidmakthåller de stora duvbestånden. England är därför perfekt för den entusiastiska fågeljägaren. Vi arrangerar duvjakt på våren och hösten.

Har du redan många råbockar hängande på väggen? Eller söker du bara lite variation från den vanliga bockjakten? England har genom tiderna planterat ut en mängd skilda hjortarter i naturen, arter som man normalt inte finner i de europeiska skogarna. Här pratar vi om hjortdjur såsom muntjac, sika, dovhjort och det kinesiska vattenrådjuret. England ger dig därför en helt unik möjlighet att få en annorlunda och spännade trofé med hem till väggen. Vi arrangerar normalt jakt på hjortarna under hösten, men se de individuella resorna för närmare information.

Upplev på egen hand den gästfria engelska stämningen, när du efter jakten rör dig runt i de små landsortsstäderna. Här bjuder de lokala pubarna på trevlig stämning och läcker traditionell mat.

Sökresultat

Jaktberättelser

 

Jan i Oxfordshire

Selv om vi har betalt for vores jagttur til England,vil jeg gerne sige tak for en kanon tur. Det var anden gang vi var Oxfordshire og det var anden gang jeg fik en
Red Letter Day,det siger noget om kvaliteten på due jagten, 120 duer. Man læser altid at man skal være tilfreds med 30 duer om dagen,vi fik 270 duer 2 mand på 3 dage så det må man sige at være i orden.

Man skal også tænke på vejret,duerne er svære at have med at gøre om vinteren ind på en ny høstet mark.Vi havde også 3 dage på muntjac og der må man også sige at de kunne levere varen,Ole min jagtmakker skød en muntjac på 12cm som nok bliver målt op til guld,jeg skød selv en på 4cm og en muntjac hun, som er lige så spændende som at jage bukken.Den ene aften havde jeg 5 muntjac hunner omkring mig,så kun lige et glimt
af bukken,så den overlevede.

Det vrimlede med råvildt på området,skød 2 råer den anden aften og den sidste morgen var jeg heldig at nedlægge en då. Vi boede på et gammelt hyggeligt hotel i landsbyen,som bare kunne lave mad og så er det billigere end i danmark.Vejret var godtså man må sige at det hele klappede.

MVH
Jan Frederikshavn

Viltarter

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor