Jakt på New Zealand innehåller enastående naturupplevelser och speciella viltarter

Höjdpunkter

  • Speciell viltarter
  • Extraordinär natur
  • Stora hjortar
  • Unik jaktmöjlighet på tahr

Jakt i New Zealand

Nya Zeeland är ett land som är lika stort som England men bara med fyra miljoner invånare. Öriket har en fantastisk och varierande natur. Landet består av trå stora öar, Nordön och Sydön, samt en mängd mindre öar. Naturupplevelsen är otrolig och erbjuder såväl grässlätter, stränder och grottor på Nordön till berg, sjöar och floder på Sydön. Det som för många är en drömdestination kan nu bli verklighet för dig!

Utmanande bergsjakt

Hör du till de jägare som önskar en jakt som utmanar både fysisk och psykisk? Då är en bergsjakt på New Zealand det du letar efter. New Zealands jaktområde är normalt stora bergsområde som med säkerhet kommer att sätta din kondition på prov. Här kan du jaga kronhjort, gems och tahr.

Gigantiska kronhjortar

Det New Zealändska kronviltet blev ursprungligen introducerat i landet under 1800-talet från några av Englands och Skottlands starkaste populationer. Även om den offentligt tillgängliga populationen av kronvilt länge har varit hårt pressad, medförde legaliseringen av privata revir under 1969, att New Zealand huserar flera enormt stora och starka jaktrevir. Här har många års systematisk avel under strikta former säkrat att du kan jaga några av världens största kronhjortar.

Goda möjligheter för gemsjakt

Även om det normalt är de enorma kronhjortarna som drar till sig de europeiska jägarna, är det också stora möjligheter att jaga gems. Gemsen härstammar liksom kronviltet inte ursprungligen från New Zealand. De första gemsen blev införda i landet under 1907, som en gåva från den österrikiska kejsaren. Du finner gemsen i bergen i den södra delen av New Zealand.

Enastående möjlighet för jakt på tahr

Med undtantag av Nepal, är New Zealand i dag det enda land i världen, där det är möjligt att jaga den majestätiska bergsgeten - tahren. Trots av att tahren inte ursprungligen kommer från New Zealand, föredrar många jägare att jaga den just här, då arten är mer utbredd och därför ger flera jaktmöjligheter. Tahren lever normalt på 1,3 - 2 kilometers höjd i det New Zealändska bergslandskapet. 

Sökresultat

Jaktberättelser

 

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor