Greater Kudu | Info om jakt på detta imponerande djur
« Tillbaka

Kudu, Greater/Kudu, Stor

Vetenskapligt namn: Tragelaphus strepsiceros

Underarter: Southern Greater Kudu (Tragelaphus strepsiceros strepsiceros) East African Greater Kudu (Tragelaphus str. bea). Western Greater Kudu (Tragelaphus str. cottoni).

Utbredning: Tr.str. strepsiceros: Namibia, Botswana, Sydafrika, Södra Angola, Sydöstra Kongo, Södra Tanzania, Södra Malawi. Tr. Str. bea: Södra och nordvästra Kenya, nordvästra Somalia, nordöstra Uganda, Tanzania. Tr. str. cottoni: Östra Tchad, norra Centralafrikanska Republiken, södra Sudan, Etiopien.

Habitat: Tät bush och mopaneskog.

Beskrivning: Stor långbent antilop, 160 cm hög och 250-320 kilo tung. Färgen är musgrå med tydliga vita ränder. Hornen är tvinnade som en  korkskruv och när längder upp till 70" (över 180 cm).

Jaktmetod: Vakjakt och spårjakt med tracker.

Jaktbar i: Tchad, Etiopien, Tanzania, Uganda, Mozambique, Zambia, Zimbabwe, Namibia, Botswana och Sydafrika.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor