VÄLJ UPPEHÄLLE -
Jaktuppehälle 8 DAGAR
PRIS -
Kontakta för beställning +46840839061

Storviltsjakt i Zambia

Vår partner i Zambia har för närvarande jakträtten till några av de bästa jaktområdena i Zambia, och det ger stora mängder toptrofæer till jägare. Drömmer du om en stor jakt i den "riktiga" Afrika? Då denna resa är för dig

Höjdpunkter

 • Partner har jakträtt på några av de bästa jaktområdena i Zambia
 • Unik möjlighet att jaga mer speciella och spännande arter
 • Zambia är mest känd för den rikedom av lejon, leoparder och bufflar
 • Stora mängder toptrofæer

Kontakta för beställning

Nyakolwe är en mycket viltrikt område i Luangwa Valley som ligger öster om Nyamvu. Området är cirka 65.000 hektar och löper på en sträcka av ca. 60 km längs Luangwa River. De viktigaste arterna här är roanantilop och leopard och dessutom finns goda populationer av buffel, Lichtensteins hartebeest, Chobe bushbuck, kudu, lejon, krokodil och flodhäst. Campen är ett av de bästa i Luangwa, och är vackert belägen vid floden.

Jakten sker från tidig morgon till sen kväll, naturligtvis, med lunch på dagen, i skuggan av ett träd eller hemma i campen. Normalt jagas det med PH 1 till 1 jägare, men möjlighet att dela erfarenheter med jakt 2x1 kan också väljas. Kwalatas jaktområden är stora och därför används 4x4-fordon för att komma runt i området. Jakten sker som spot and stalk, önskar jägarna en "Old Style" safari till fots, är det

Jaktberättelser

 

Leif i Zambia

Vel ankommet til Livingstone, kørte vi, kunderne samt fruen og jeg ud til Waterfront Lodge. Det er et dejligt sted, lige ned til Zambezi River. Vi besøgte Victoria Vandfaldet, meget smukt sted, men der er mangel på vand i Zambia, så vandmængden var ikke så stor, men smukt var det. Om aftenen var vi på solnedgangs tur på floden med en af de mange flodbåde - skøn tur.

Vi fløj tilbage til Lusaka, hvorefter vi kørte ud til Campen, det er en tur på knap 7 timer. Vi startede med at skyde bait, som skulle bruges til leopardjagten. Første dyr blev en meget fin waterbuck, fin jagt. Derefter gik dagen med at sætte bait op, vi har ialt lavet 5 steder.  Vi har været meget heldige, for der har været leopard ved de 4 steder, på to baits, har der ovenikøbet været 2 leoparder.

Andendagen nedlagde kunden en meget stærk puku, som er langt over RW's mindste krav, en virkelig spændende jagt. Om aftenen kørte vi ud til det ene bait, hvor vi havde lavet et af de traditionelle stråhytter. Vi sad kun i 2 timer, så kom, han en meget stor han leopard. Han kravlede de 5 meter op i træet, gik hen til baitet, og selvom de var en klump kød på ca 20 kg. Trak han den op med bare den ene pote, et fantastisk syn. Det blev så det sidste denne gamle han leopard gjorde, for kunden nedlagde den med et velrettet skud. Det er den første leopard jeg har været med til at nedlægge, helt fantastisk oplevelse. I dag har vi på vores rundtur baitet for hyæne. Dejlig tur vi havde to løver inde på 5 meter fra bilen, de lå og trykkede i græsset, hannen var en gammel fin herre, med en meget flot manke. Derudover har vi set flere andre løver. Jeg føler mig virkelig priviligeret, at kunne være med til, at opleve så meget i dette fantastiske land.
Der kommer mere om et par dage, når der er satellit forbindelse. 

Efter et par dage med afslapning, er vi igen på jagt. Vi er hos Kwalata Safaris i Zambia. De har mange camps, vi bor i Nyamvu Camp, lige ned til floden. Igår blev der nedlagt Lichtenstins hartebeast, et pragtfuldt eksemplar. Det var hård jagt i bjergene, inden den blev nedlagt, var der tilbagelagt 12 km. Det var pragtfuld jagt. Idag har vi været ude fra tidlig morgen, solopgangen var fantastisk, kun i Afrika kan den opleves sådan. Der var læs på bilen fra morgenen af, da damerne var med, det er så hyggeligt. Vi startede med at spore bøfler, vi fandt sporet og efter små fem km. fandt vi dem. Det var en rigtig gammel bøffel ”dagga boy” som kunden nedlagde 40 + tommer. I morgen er det afslapning og udflugt til landsbyen, hospitalet og skolen.

Viltarter

Prisen inkluderar

 • Jakt med professionell jägare
 • Uppehälle i jaktcamp med full mat, logi och drycker (inte alkohol)
 • Trofébehandling i campen
 • Tvättservice
 • Alla transporter under jakten

Prisen inkluderar inte

 • Flygresa
 • Troféavgifter
 • Flygplatsskatter
 • Transport Lusaka – Jaktrevir US 1.000-1.500,-
 • Jaktlicens US$ 900,-
 • Dip & Pack US$ 1.500,- (betales direkte)
 • Hemtransport av troféer
 • Avresa avgift i Lusaka flygplats. (30 US$)
 • Import avgift ammunition. (2 US$/patron)
 • Dricks till personal
 • Evt. Hotel övernattningar före och efter jakten i Lusaka
 • Rese- och avbeställnings försäkring
 • Behandling av visumansökning och visum avgift ( skr. 750)
 • Alt som inte är nämnt under priset inkluderar

Diana Jagtrejser har ingått ett samarbete med Europeiske ERV, och är glada för att både kunna erbjuda dig en bra reseförsäkring som omfattar din jaktresa samt en avbeställningsförsäkring om du måste avbeställa resan på grund av sjukdom.

Önskar du teckna en rese- eller avbeställningsförsäkring genom Diana Jagtrejser kan du kontakta din resekonsulent eller vår support på tl. + 45 62 20 25 40 eller sända ett mail till info@diana.dk

Troféprislista (USD)

 

Lion $42.495 - Oribi $895 
Baboon $245 - Reedbuck $895 
Chobe bushbuck $1.095 - Bushpig $895
Buffalo $4.250 - Warthog $850
Elephant $15.895 - Sable $7.395
Leopard $10.595 - Roan $7.395
Crocodile $3.195 - Eland $5.295
Duiker $695 - Waterbuck com. $1.850
Grysbok $895 - Zebra $1.595
Hippo $3.195 - Puku (10 jagtdage) $1.195
Hyena $1.095 - Sitatunga $10.595 
Hartebeast, Licht. $1.595 - Black Lechwe $5.295 
Impala $475 - Tssesebe $3.695 
Kudu $2.695 - Vervet monkey $245
Tuskless Elephant 6.895   Waterbuck def. 3.195
Civet 1.195   Klipspringer 1.195
Cookson Wildebeast 4.795   Kafue Lechwe 5.295
Red Lechwe 7.395      


VIKTIGT: Oavsett om man bokar 7 eller 10 dagars jakt, skall önskade viltarter beställlas vid bokning, annars kan man dessvärre inte garanteras möjlighet för alla önskade viltarter. Jakten bör därför också bokas  i god tid (ca 6-12 månader i förväg)

Påskjutet vilt = nedlagt vilt + 16%VAT

Troféavgifter betalas för nedlagda troféer samt påskjutningar

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor