Impala | Läs allt om jakt på denna vanliga antilop
« Tillbaka

Impala

Vetenskapligt namn: Aepyceros melampus

Underarter: Östafrikansk Impala (Aepyceros m. rendillis) Angola Impala (Aepyceros m. petersi).

Utbredning: Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Angola, Zambia, Tanzania, Kenya, Uganda och Kongo .

Habitat: Öppen bush och savann.

Beskrivning: De tre arterna beskrivs i en, då det i stort sett inte är några skillnader. (Angola impala har en svart rand på huvudet, den östafrikanska impalan har större kropp och trofé). Mellanstor antilop med en vikt på ca 70 kg och en skulderhöjd på upp till 100 cm. Skinnfärgen är rödbrun på ryggen, ljusbrun till beige på sidorna och helt vit på magen. Honen är lyrformade och räfflade på tvären.

Jaktmetod: Pürsch, vakjakt eller spårjakt med tracker.

Jaktbar i: Sydafrika, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Zambia, Uganda och Tanzania.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor