« Tillbaka

Bock/Råbock/Råvilt/Rådjur (Europa)

Vetenskapligt namn: Capreolus capreolus

Underarter: Vi har inte tagit med underarter av Capreolus capreolus, då det härskar tvivel om deras berättigande som självständiga arter.

Utbredning: Hela Europa med undantag för Irland, Island, södra Spanien och Grekland. Råviltet är inte utbrett till öarna i Medelhavet.

Habitat: Råviltet finns idag i de flesta terrängtyper. Lövskog, barrskog, åkermark, på mossar och hedar. Dessutom påträffas det på höjder från det lägsta lågland till högland, fjäll och beg. Råviltet är den europeiska hjortart som har det största utbredningsområdet.

Beskrivning: Mindre hjortart som uppnår en mankhöjd på upp till 75 cm och vikt på mellan 18 och 25 kg. Pälsfärgen varierar beroende på årstid. Sommarpälsen är rödbrun medans vinterpälsen är gråbrun. Bockhornen har normalt upp till sex spetsar.

Jaktmetod: Pürsch eller vakjakt.

Jaktbar i: Hela utbredningsområdet med undantag för Finland.

Stäng

Har du anmält dig för att få vårt Nyhetsbrev?

  • Mottag exklusiva erbjudande på jaktresor
  • Få spännande information om jaktresor
  • Var uppmärksam på olika återbudsresor