Europeiskt vildsvin | Få information om jakt här
« Tillbaka

Vildsvin (Europa)

Vetenskapligt namn: Sus scrofa

Underarter: Sus sr. castilianus (Portugal, Spanien) Sus sr. majori (Italien) Sus sr. reiseri (Albanien, Bulgarien, Jugoslavien) Sus sr. attila (Ungern, Rumänien, Ryssland).

Utbredning: Hela Europa med undantag för de brittiska öarna, södra Italien och södra Grekland.

Habitat: Skogsområden med tät undervegetation, ofta i närheten av jordbruksarealer.

Beskrivning: Stort djur med mycket kompakt kropp och relativt korta ben. Pälsen är mörkbrun, med en del gråa hår hos de äldre djuren. Hårlaget varierar mycket i tjocklek från sommar och vinter. Sommarhårlaget är tunt och slätt, medan vinterpälsen är kraftig med ett lager borst på rygg och sidor.

Jaktmetod: Pürsch, vakjakt och drevjakt.

Jaktbar i: I hela utbredningsområdet i Europa.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor