Fågeljakt i Europa

Att resa med hagelbössan blir nu mer och mer populärt och således är möjligheterna också under konstant utveckling. Man kan naturligtvis resa långt bort, som till exempel på duvjakt i Argentina eller Sydafrika, men generellt kan man säga, att Europa är själva epicentrum för fågeljakterna. Det spelar ingen roll om målet är vilda änder, höga fasaner, exklusiva Grouse eller utmanande duvor, så kan Europa ställa upp, samtidigt erbjuda rimliga priser och korta transporttider.

England är ett fantastiskt duvland

Vill man skjuta skogsduvor, eller rättare sagt ringduvor, som de ju korrekt heter, så är England mycket svårt att hoppa över. På inget ställe har man bättre chanser att uppnå så kallat ”Red Letter Day”, där under dagen en enskild jägare nedlägger över 100 duvor. ”High Volume”- duvjakterna i England har alltid varit ett tilläggköp, men med ett bestånd av duvor som har vuxit dramatiskt i antal de senaste 20 åren, har jakten på de flesta reviren aldrig varit bättre än det är nu. Om man önskar bo på ett gods eller på den lokala puben är upp till den enskilde, bägge delar är möjligt och under alla omständigheter är priserna på en nivå de flesta kan acceptera. Det arrangeras naturligtvis också klappjakter på fasaner på de engelska godsen, men här blir priset också ganska högre. Inte desto mindre kan en traditionell fasanjakt på ett engelskt gods vara en upplevelse för livet.

Frankrike har en lång tradition på småviltsjakt

Frankrike var intill för några få år sedan totalt förbisett som jaktland, men har nu, högst förtjänt, blivit ett mycket populärt resmål för kuljägarna för att jakten är bra och välorganiserat, och väder och förplägnad sällan slår fel i Frankrike. Dessutom är priserna på jakten mycket konkurrenskraftiga och jakten kan lätt kombineras med familjesemester, då många av jaktreviren ligger antingen i eller i omedelbar närhet av några av Europas mest populära semesterdestinationer.

Också när det gäller fågeljakt står fransmannen starkt med stolta traditioner. Man behöver endast kasta en blick på hur många av de europeiska fågelhundsraser som har sitt ursprung i Frankrike. Breton, Epagneul Francais, Braque Francais, Braque Bourbonnais m.fl. för att inte tala om pudlarna, som vi här hemma bäst känner som sällskapshundar, men som i hemlandet ofta möts som hårt arbetande apportörer både till lands och i vatten.

Det är vanligtvis godsen som arrangerar fågeljakterna i Frankrike och många är i första hand baserat på klappjakter på fasan. Dock jagar man även fasan, rapphöns, morkulla mm på Walk-Up-jakter i de natursköna omgivningarna mellan solrosor och vinodlingar.

Skottland är hagelskyttens paradis

Skottland är ett land man helt enkelt  SKA besöka, om man är passionerad hagelskytt. Grousejakterna är HELT enkla i särklass. Men, visst kostar det lite pengar, i varje fall om man jagar den på klappjakter. Men man kan på många platser i Skottland jaga Grouse för stående fågelhund i ljunglandskapet, och här är priserna plötsligt i nivå så de flesta kan vara med. I gengäld ställs jägarna för stående hund krav på fysiken, då det skotska höglandet ibland kan bli en rätt brutal bekantkap.

Skottland erbjuder vidare på någon av de bästa morkull- och beckasinjakter som Europa har att bjuda på.

Ungern bjuder på något av de mest mångfaldiga fågelliv

Många fågeljägare skänker inte Ungern en enda tanke som möjlig destination, men det är fel uppfattning. Ungern är faktiskt det land i Europa som har den mest varierande fågeljakt överhuvudtaget. Mest känt är deras välorganiserade godsjakter på fasan och änder där man på markerna kan jaga High-Volume duvor. Därtill kommer morkulla, beckasin, vaktel, rapphöna och gäss. Med andra ord har Ungern allt vad hjärtat kan begära för en fågeljägare!

 

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor