Mufflonjakt i Polen

En stor mufflonbagge hör till varje europeisk jägares trofévägg! Polen är en känd destination för jakt på detta enda vildfår i Europa, och i Polen jagas det alltid frilevande djur. På våra revir finns det mufflon i alla troféstorlekar.

Mufflonen härstammar ursprungligen från Medelhavsområdet, där det fortfarande finns et ursprungligt bestånd på ön Korsika. Härifrån är arten inplanterad över stora delar av det centrala Europa, där den trivs i stora skogar.

Vi förfogar över några av de absolut bästa statsskogsrevir i den sydvästra delen av Polen, som kan erbjuda mufflonjakt i toppklass. Statsskogsreviren har välutbildade, erfarna och ansvarsfulla jägare/guider, som var och en ansvarar för ett område på revir.

Jakten sker oftast som smygjakt eller vaktjakt från jakttorn som är strategiskt placerade i förhållande till mufflonas rörelse på reviret. Jakttiden för mufflonsträcker sig från oktober till och med februari, och om man vill vara säker på att nedlägga en bagge i den vackra mörka vinterpälsen bör man förlägga sin jakt från slutet av november och framöver.

Det jagas två gånger om dagen, morgon och kväll, men det förekommer också att det jagas stort sett utan uppehåll. Oftast kan det vara möjligt att kombinera med jakt på kronvilt, råvilt, vildsvin samt mufflonfår och lamm.

I Polen finns mufflonen uteslutande frilevande, då jakthägn inte är tillåtet enligt polsk lagstiftning. Vi kan erbjuda särskilt spännande jakter på dessa vildfår, och våra revir förfogar över ett brett utbud av olika troféstorlekar.

Sökresultat
Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor