Dovhjortsjakt i Polen

Djupa grymt spräcker stillheten i den färgsprakande höstliga skogen. Kapitala dovhjortar är i kamp om hindarnas gunst. Luften vibrerar av spänning…  I Polen jagas den frilevande dovhjorten  och jakten sker vanligtvis i brunsten som normalt infaller från mitten av oktober till början av november. Brunstjakten på de grymtande dovhjortarna är lika intensiv och spännande som kronhjortsjakten, och den utövas på samma sätt som en kombination mellan smygjakt och vaktjakt, Även om dovhjorten är väsentligt mindre än kronhjorten, så är det inte något den låter sig bry sig om. Djupa brunstgrymt och vilda kamper mellan platshjortarna kännetecknar den färgrika brunstscenen.

I Polen jagas dovhjorten i det fria, jakthägn är förbjudet i kraft av polsk lagstiftning. På grund av en mångårig stram och förståndig viltförvaltning har dovviltet mer och mer brett ut sig och på många platser är beståndet tätt, vilket ger en mycken fin jaktupplevelse när man ska smyga sig fram till brunstplatsen!

Vi förfogar över en rad av de absoluta bästa statsskogsrevir i den västra delen av Polen, varav några kan erbjuda dovhjortsjakt i toppklass. Statsskogsreviren har välutbildade, erfarna och ansvarskännande jaktguider, som var och en förfogar och sköter sitt eget område på reviret, vilket de känner som sin egen byxficka. Jakten sker oftast som smyg- och vaktjakt. Jakttorn finns på strategiska platser i förhållande till dovviltets rörelse under brunsttiden. Det jagas två gånger var dag, vid tidig morgon före soluppgången och återigen på eftermiddagen/kvällen till skymningen. Det är alltid möjligt att kombinera jakten på dovhjort med jakt på hondjur och vildsvin, när hjorten är skjuten.

Vi kan arrangera såväl fastpris som jakt efter prislistan.

Sökresultat
Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor