Jakt i Pakistan bjuder på ofattliga naturupplevelser i några av världens mest otillgängliga bergsområden

Höjdpunkter

  • Vild och bergig natur
  • Många unika arter av bergsvilt
  • Fysiskt fordrande jakt
  • Spännande kultur

Jakt i Pakistan

Sedan Pakistan var en del av den brittiska kolonin Indien har området varit känt för sin fina jakt på ett myller av bergslevande arter. Det knappt 800 000 kvadratkilometer stora landet – det är alltså 17 gånger så stort som Danmark – har en massa bergsmassiv som är isolerat från varandra och har därför skapat livsmöjligheter för vitt olika arter av bergsfår - och getter och deras många underarter, som alla eftertraktas av internationella bergsjägare.

Många av Pakistans arter har befunnit sig på randen av utrotning – först och främst på grund av lokala tjyvskyttar – men under de senaste årtionden har landets viltbestånd kommit så mycket på fötter, att det nu bedrivs en ganska begränsad och reglerad troféjakt på utvalda gamla handjur. Jaktlicenserna säljs i ett offentligt utbud och priserna varierar därför utifrån efterfrågan. Pengarna som kommer in från jaktlicenserna fördelas med 20 % till staten och 80 % till lokalbefolkningen – en fördelningsmodell som i hög grad medverkat till resultatet i bevarandearbetet.

Markhor, ibex, urial och vildsvin

Vi har ingått ett samarbete med Zoon Safaris – en erfaren och välrenommerad outfitter, som erbjuder alla de jaktmöjligheter som finns i Pakistan. Licenser och troféavgifter på de enskilda bergsarter och underarter varierar i pris och tillgänglighet år från år beroende på tillgång och marknadens efterfrågan. I den lägre prisnivån ligger vildsvinsjakterna, som kan arrangeras både individuellt och som drevjakter. Ibexjakterna är något dyrare och jakterna på de sällsynta arterna som exempelvis underarterna av markhor är på grund av de få licenser och den stora internationella efterfrågan bland världens dyraste jaktresearrangemang.

Zoon Safaris arrangerar jakt på följande arter: Kashmir markhor, Astor markhor, Suleiman markhor, Himalayan ibex, Sindh ibex, blue sheep, Punjab urial, Blandford urial, Afghan urial och vildsvin. Oavsett vilken jakt man reser till Pakistan för, så väntar där en särpräglad reseupplevelse i en helt annan kulturkrets än de flesta av oss är vana vid att färdas i. Förvänta resdagar med långa turer på dåliga vägar. Naturen i landet är vilt och fysiskt krävande. Äventyret väntar!

Sökresultat
HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Erland Carlsson

Telefon: 070-275 21 81 (även kvällstid)

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor