Argentina är känt för sin kuljakt och världens bästa fågeljakt

Höjdpunkter

  • Världens bästa fågeljakt
  • Speciella viltarter
  • Unik natur
  • Starka jakttraditioner

Jakt i Argentina

Argentina, som är världens åttonde största land har något för varje smak. Utöver den fantastiska natur, som sträcker sig från de imponerande gleisarna i syd över Mendoza vinlandet i väst till Iguazu vattenfallen i nord, har landet en helt unik jakt. Landet har en rad ytterst spännande arter så som blackbuck, axishjort, vattenbuffel, brown brocket deer med flera. Argentina har i många år varit känt som världens största fågeljaktdestination. De senaste åren också erkännande som den fina möjligheten för gevärsjakt.

Sökresultat

Jaktberättelser

 

Erland på Duvjakt i Argentina

-Ni är ju inte kloka, ni kan väl inte åka till Argentina för att skjuta några duvor, sa kompisen. Jag försökte förklara att det inte är frågan om att skjuta några duvor. -Det är världens bästa duvjakt, sa jag. Han bara skakade på huvudet.

Nu står jag här i solrosfältet. Bakom mig står Jamie, min birdboy. Han laddar den ena av mina lånade Benelli, medan jag skjuter med den andra. -Nice shot, säger Jamie när jag lyckas få ner en extra hög duva. -Just behind, säger Jamie när jag missar nästa. Jamie har varit birdboy många gånger. Han har satt en tejp på höger tumme för att inte få skavsår av laddningen. Hans uppgift är ladda och så småningom samla in de skjutna fåglarna. – Want a coke? säger Jamie. Jag tar tacksamt emot en kall cola.

Vi kom till Argentina i går. Flög från Arlanda kvällen innan och landade i Buenos Aires på morgonen. Sedan ett inrikesflyg till Cordoba. Vid lodgen möttes vi av personalen, med varma handdukar och ett glas champagne.

Det är jag och två trevliga killar, Göran och Leif. Båda duktiga fågeljägare. De ska jaga duvor i fyra dagar. Själv ska jag jaga tillsammans med dem i två dagar, sedan ska jag resa runt ett par veckor och besöka gamla och nya jaktområde.

Jag passerade nyss 800 fällda duvor. Då har jag ändå lagt lite tid på fotografering. Leif leder ligan på väl  över 1000 duvor idag. Lantbrukarna i trakten är glada för de fåglar vi skjuter. Vi konstaterar att vi aldrig sett så mycket duvor. Min birdboy Jamie beklagar att det inte var en riktigt bra dag.

Vi har fantastiska dagar. Vid lunch har personalen dukat bordet ute i det fria. Man grillar stora stekar och vi bjuds på ett gott malbecvin. Efter maten tar vi en timmes siesta i varsin nyuppsatt hängmatta. När dagens jakt är slut återvänder vi till lodgen. Vi badar jacuzzi och får massage för våra ömma axlar.

Efter två dagar överger jag mina nyvunna kamrater. Jag reser runt kors och tvärs i Argentina. Jag tittar på andjakter och storviltjakter. Jag är till och med ute på en ö och jagar. I La Pampa besöker jag en 25 000 ha stor jaktmark med kronvilt, dovvilt, axis, blackbuck, vattenbuffel, månghornade baggar och fågeljakt. Denna jakten beslutar vi ta in i vårt program.

Jag avslutar min resa med ett par dagars jakt uppe i Entre Rios-provinsen. Här upplever jag åter en fantastisk duvjakt. Här kan man dessutom kombinera duvjakten med jakt på blackbuck, axishjort och vattenbuffel. Maj-augusti finns också kombination med änder och rapphöns. Lodgerna ligger med utsikt över floden. Vill man ha en mellandag, kan man låna ett flugspö eller kastspö och fånga de stora gyllene Doradosen. Även denna jakten ingår numera i vårt sortiment.

När jag kommit hem slår jag en signal till Leif. Han är supernöjd med sin resa. Sista dagen sköt han 2200 duvor. Han bokar en ny resa till Argentina för sig och Göran. Denna gången följer även fruarna med.

Erland Carlsson
Jaktresekonsulent

Viltarter

Jaktområde

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor