I Burkina Faso jagar du efter trofévilt på franska jägares tidigare domäner

Höjdpunkter

  • Spännande jakt land i Västafrika
  • Bra jakt på den västafrikanska buffel och roan
  • Stort bestånd av vilt

Generellt

Landet som är ca. sex gånger större än Danmark (275.000 km2) har en befolkning på ca. 13. milj. och har varit självständigt sedan 1960. Huvudstaden Ouagadougou har ca. 1 milj. invånare.

Jakt i Burkina Faso

Burkina Faso betyder "landet av ärliga män" och generellt är det ett av de mest säkra länderna i Afrika. I viltreservaten hittar man normalt riktigt goda viltbestånd och de mest attraktive arterna för gästande jägare är utan tvekan den västafrikanska savannbuffeln samt roan. Lejonen är också intressanta, inte på grund av storleken på manen, utan därför att man här inte får jaga på åtel utan uteslutande genom spårning. Det finns bra bestånd av elefant och leopard, men dessa får inte jagas. Komersiell jakt i Burkina Faso har tidigare primärt tiltalat fransktalande jägare, men fler och fler skandinaviska jägare har numera fått upp ögonen för detta spännande jaktland. Man kan flyga direkt från Paris till Ouagadougou.

Sökresultat

Jaktberättelser

 

Gene in Burkina Faso

I would like to thank you on behalf of both Mark and myself for the hunt last week. It probably was one of the most challenging in terms of weather and terrain. It was a lot different than what I have experienced on my usual hunts. I do appreciate all you did to make the hunt successful and problem free. Give my regards to Walli and offer him my thanks. I learned more in a week from you 2 than in many years on my own. The Buffalo and Roan were what I had always wanted to hunt and will finish my Game Room heads.

All the best - Gene

Sten Sjögren i Burkina Faso

Av | 17 Oct,2021 |

De 260.000 hektar stora jaktområdena  Singou och Ouamou ligger i den östra regionen - 350 km från huvudstaden Ouagadougou. Jaktområdena gränsar upp till nationalparker och här får inga byar eller människor vistas, så det är helt vilda jaktområden, som består av savanner, små berg/höjder och floder och buch, området är idealiskt för allt vilt som lever här. Vi kommer främst att fokusera jakten på Western Savannah Buffalo, Western Roan, Western Hartebeest, Western Kob, Waterbuck (Sing Sing), Harnessed Bushbuck, Nigerian Bohor Reedbuck, Oribi och Warthog. Andra arter som ofta ses men får inte jagas är Lejon, Flodhäst, Krokodil, Elefanter, och Baboon.

Vi var ganska eniga vi alla i gruppen, jag och 3 jägare, Paul Mark, Jonas Hansson, Björn Hallberg, att detta är en ”häftig” upplevelse, detta är REEL AFRICA, från början till slut. Burkina Faso är ett av de fattigaste länderna i världen men alla vi mötte och såg var positiva, vänliga människor. Här finns mycket lite kriminalitet; befolkningen lever och bor mycket primitivt i vass och lerhyddor, hämtar sitt vatten i brunnar och bor med sin boskap i byarna. Huvudstaden Ouagaougou är ett myller av människor, boskap, bilar och framförallt mopeder. Landsbygden är mycket uppbyggt med små byar, boskaps skötsel och stor fattigdom, men ingen verkar lida av detta. Som jägare och besökare skall man vara inställd på att allt är mycket enkelt som boende och mat, men det går fint om man har rätt inställning och i gengäld är jakten fantastisk.

Vi ankom till Ouagadougou sen eftermiddag. Vapenkontroll, in tullning gick ok bra med hjälp av en representant från jaktorganisationen, vi bodde över första natten i utkanten av staden och hela nästa dag gick åt att ta sig till jaktområdet, med en del möten och stopp. Campen är bra men basic och ligger 35 minuter körväg från där jaktområdet börjar, så vi hade en transport var dag t.rt. genom landsbygden med byar och boskap, mycket intressant. Området är helt vilt och idealiskt för jakten. Man kör runt och försöker upptäcka viltet och även spårar från vattenhål och vägar där trackern finner färska spår av framförallt buffel. Vi såg mycket vilt av de flesta viltarter var dag. Jakten var extremt bra efter Buffel och Roan - mycket svår jakt med ibland många timmars ansmygningar. Alla jägarna på denna resa fick de vilt dom önskade och hade bokat upp. 3 Bufflar, 4 Roan antiloper och 3 Kob.

Det är 6 jaktdagar och då kan jägarna boka jaktpaket 2-3 vilt + att de kan skjuta till fler vilt efter trofélista om tid finns. Jag anser att har man Buffel/Roan med i sitt paket så skall man jaga 1x1 som då är ett litet tillägg på priset, men det absolut bästa, det är svår jagade vilt och är mycket skygga. Oribi är även det mycket svårt, men på 6 jaktdagar skall man utan större problem klara 3 troféer.

Det är mycket varmt på dagarna så det går åt mycket vatten som alltid finns med i bilen.

Hälsningar
Sten Sjögren

Viltarter

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Carl Carlsson

Telefon: 072-352 56 66

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor