« Tillbaka

Giraff

Vetenskapligt namn: Giraffe camelopardalis

Underarter: Girafferna delas normalt upp i två grupper, de nordliga och de sydliga girafferna. De nordliga: Nubisk giraff  (G.c.camelopardalis) Nätgiraff (G.c.reticulata) Baringo Giraffe (G.c.rothschildi) De sydliga: Kenya Giraff (G.c.tippelskirchi) Southern Giraff (G.c. Giraffa)

Utbredning: De olika giraffarterna har ett gemensamt utbredningsområde som sträcker sig från Senegal i väster och Somalia i öst samt i ett brett bälte längs Afrikas östkust till det norra Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, Namibia och Angola.

Habitat: Öppet bushlandskap och grässlätter med spridda bestånd av träd.

Beskrivning: Stort djur med mycket långa ben och hals. Giraffen kan uppnå en vikt som ligger nära två ton och en mankhöjd på ca 350 cm. Skinnets grundfärg varierar från beige till ljusbrun med stora fläckar som varierar i färg från mörkbrun till rödbrun. Fläckarnas form är också olika från underart till underart. Giraffen har inga horn men har å andra sidan håriga utväxter.  Vidare har den också flera knölar på huvudet, hur många och placering skiljer sig åt mellan arterna.

Jaktmetoder: Pürsch.

Bästa trofé: Giraffen räknas inte in i trofébärande viltarter. I övrigt representerar den ett ringa jaktligt värde. Det skjuts en del giraffer för köttets skull. Det bör nämnas att giraffen är mycket skottstark.

Jaktbar i: Sydafrika, Zimbabwe, Namibia.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor