« Tillbaka

Barlinek

Statsreviret Barlinek i nordvästra Polen omfattar en areal på totalt 6 166 ha, varav ca 5 426 ha är skog, medan de resterande 740 ha är ängar. Skogen består av 67% barrskog, 14% bok, 10% ek, 3% björk och resten är blandade lövträd. Området är huvudsakligen flackt. Barlinek har över 71 hochstande och hochsitze samt 14 foderplatser. Det finns möjlighet för spännande jakt från häst och vagn, förutsatt att det beställs i förväg. Man kan vara upp till 6 jägare åt gången, men 3-5 jägare är det optimala. Drevjakterna genomförs för grupper på 10-12 jägare.

På reviret finns det både råvilt, kronvilt och vildsvin. Det nedläggs varje år 40 bockar. Trofémässigt ligger de flesta på under 250 gram netto, men det nedläggs också enstaka bockar på över 300 gram. Den årliga kronhjortskvoten är på ca 20 hjortar – de flesta med en trofévikt på omkring 6 kg, men det nedläggs naturligtvis också mindre hjortar. Dessutom finns där möjlighet för stora hjortar med trofévikter på upp mot 8 kg. Det är också ett bra bestånd av vildsvin på Barlinek och dessa jagas både på individuella jakter säsongen igenom, samt under de 5 drevjakterna på hösten och vintern.

Barlinek ligger 90 km från gränsen vid Schwedt söder om Szczecin, 105 km från Szczecin, som är den närmaste större staden, 130 km från flygplatsen vid Szczecin/Goleniow och 190 km från flygplatsen i Berlin.  Beräknad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca 6½ timmar. Beräknad körtid från Rostock är ca 3½ timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor