VÄLJ UPPEHÄLLE
Jaktuppehälle 4 DAGAR
PRIS SEK 45.995:-

Unik kombinationsjakt i Nuuk på 7 olika arter

Upplev en enastående kombinationsjakt i Grönland under mars månad, du har då möjlighet att nedlägga kungsejder, vanlig ejder, snöhare, fjällripa, polarräv, säl och vildren. Väder och vind är avgörande för hur många arter man kan få att jaga på turen, men ett är säkert, och det är att man får en vinterjaktupplevelse ut över det vanliga. Boka nu och infria dina jaktdrömmar i arktisk kyla, där naturupplevelsen är överväldigad och få något att minnas resten av livet.

Höjdpunkter

 • Naturupplevelsen är överväldigande
 • Jaktområdena i Grönland är fullständigt orörda
 • Spännande jakt på upp till 7 olika arter
 • Kungsejder, vanlig ejder, fjällripa, snöhare, säl, polarräv och ren
 • Inkvartering på trevligt modernt hotell i Nuuk

4 dagar från SEK 45.995:-

Det är med stor glädje vi nu kan erbjuda en unik kombinationsjakt nära Nuuk, där det är möjlighet att nedlägga kungsejder, vanlig ejder, snöhare, fjällripa, polarräv, säl och vildren. Väder och vind är avgörande för vad som kan jagas under loppet av de 3 jaktdagarna, så vi kan inte garantera att man kan jaga alla 7 arterna.

Tidpunkt och klimat

Vinterjakten i mars är med ankomst på måndagen och hemresa på fredagen. Önskar man att förlänga vistelsen med några dagar sightseeing, så är det självklart möjligt. Jakten sker i mars månad och då upplever man typiskt kallt arktiskt väder med genomsnittstemperaturer omkring -7 grader. Snön täcker landskapet och dagarna blir gradvis längre med ca 11-12 timmar dagsljus. Detta skapar optimala förhållanden för en unik jaktupplevelse i det arktiska vinterlandskapet, där du kan utforska en rad jaktmöjligheter och uppleva den betagande arktiska naturen.

Uppehälle

Vid ankomst till Nuuk blir man mottagen på flygplatsen och körd till Hotel Aurora, där man övernattar under uppehållet. Hotel Aurora ligger centralt i staden och erbjuder mycket komfortabla rum, elegant inredning och nära tillgång till lokala sevärdheter.

Hotellet är ”baslägret” när man inte är på jakt. En jaktdag kan således ske att man äter sin frukost och blir hämtad och seglar ut på jakt, kommer tillbaka till hotellet på kvällen, äter middag, tar det lugnt, och det bästa är att man gör samma sak igen nästa dag.

Program

Dag 1: Ankomst Nuuk

Dag 2, 3 och 4: jakt

Dag 5: Hemresa

Resan

Resan till Grönland är med flyg från Köpenhamn till Kangerlussuaq. Flytiden är 4 timmar och 40 minuter och med 3 timmars tidsskillnad landar man ca 1 timme och 45 minuter senare än man lämnade Danmark. Från Kangerlussuaq flygs vidare till Nuuk (Godthåb) med inrikesflyg.

Jakten

Att vara på jakt i Grönland upplevs mycket annorlunda än i Norden eller Centraleuropa och särskilt annorlunda än troféjakt i Afrika och andra stora destinationer. Här talar man om vild och i stort sett orörd natur. Här är det väder, vind och djuren som bestämmer och det är vi som är gäster. I de områden som det jagas i är det i stort sätt ingen infrastuktur, vilket också ställer stora krav på säkerhet- och signalutrustning.

Jakten på fjällripa, snöhare och polarräv är en unik upplevelse i den arktiska terrängen. På fjällen omkring Nuuk kan du utmana dig själv att upptäcka fjällripan, snöharen och polarräven. Man ska ha goda ögon för att vid denna tid av året se de kritvita 3 arterna som är ”snövita”. Dock är man självklart i goda händer med erfarna jaktguider, som har jagat de grönländska arterna i många år.

Jakten på kungsejder och vanlig ejder utförs från båt och erbjuder en enastående kombination av naturskönhet och jaktupplevelse. Med båten som bas kan du navigera genom de arktiska vattnen och upptäcka de majestätiska kungsejdrarna och vanliga ejdrarna, som oftast befinner sig i samma stora flockar. När en flock har upptäckts försöker man pressa dem mot land, så att de tvingas flyga över båten. Det ger fantastiska skjutmöjligheter och en helt annan form av jakt än den man upplever på fastlandet. Denna jaktform ger också god möjlighet att njuta av den imponerande kustlandskapet runt Nuuk.

Säljakten brukar också ske från båt. Men jakt med skjutsläde och skjutsegel kan också praktiseras om vädret och vinden tillåter det. Det är en enormt spännande jaktform, där man verkligen kan bli utmanad.

Renjakten sker som spot and stalk, alltså spana och sedan smyga fram i skottläge i den mycket öppna terrängen, så man ska räkna med att skjuta på längre avstånd än vi normalt gör här hemma, därför är det ett gott råd att träna att skjuta på längre avstånd, 200-250 m, om det är möjligt. Det är inte möjligt att nedlägga trofétjur, då det vid denna tidpunkt har fällt hornen.

Denna fantastiska vinterkombinationsjakt erbjuder därmed på en bred annorlunda jakt, som kan kombineras på en och samma resa. Man kan uppleva speciella och nya jaktformer på unika grönländska arter, som gör detta till en minnesvärd jaktupplevelse vid Grönlands huvudstad, Nuuk.

Viltarter

Prisen inkluderar

 • 4 dagar uppehälle på Hotel Aurora inkl. frukost
 • 3 dagar jakt
 • Charter av båt i 3 dagar
 • Alla licenser till de 7 jaktbara arterna
 • Lunch och dryck ombord på båten
 • Busstransfer flygplats – hotell t/r och hotell – båt t/r
 • Grönländskt jaktkort
 • Trofébehandling

Prisen inkluderar inte

 • Flyg till Nuuk t/r
 • Måltider utöver frukost och lunch
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Packning och infrysning av troféer samt förtullning i Köpenhamn
 • Dricks
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • EU-ansvarsförsäkring SEK 129 (obligatoriskt)
 • Allt som inte är nämnt under priset inkluderar

Diana Jagtrejser har ingått ett samarbete med Europeiske ERV, och är glada för att både kunna erbjuda dig en bra reseförsäkring som omfattar din jaktresa samt en avbeställningsförsäkring om du måste avbeställa resan på grund av sjukdom.

Önskar du teckna en rese- eller avbeställningsförsäkring genom Diana Jagtrejser kan du kontakta din resekonsulent eller vår support på tl. + 45 62 20 25 40 eller sända ett mail till info@diana.dk

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor