VÄLJ UPPEHÄLLE -
Jaktuppehälle 6 DAGAR
PRIS SEK 38.995:-
Kontakta för beställning +46840839061

Renjakt i Nuuk

Grönland är äventyrligt och spännande för naturälskaren och jägaren i oss alla…Naturupplevelsen är överväldigande och något man kommer ihåg resten av livet. Jaktområdena i Grönland är helt orörda, luften är klar och frisk, det syns inga elledningar eller tv-master vid horisonten och det enda som hörs är naturens egna ljud. På natten lyser den klaraste stjärnhimmeln du någonsin sett, såvida inte utsikten blockeras av det oändligt vackra norrsken som på dessa breddgrader visar sig i hela sin prakt, om du har turen med dig.

Höjdpunkter

 • Helt fantastisk naturupplevelse
 • Spännande jakt i orörda områden
 • Goda möjligheter för stora troféer
 • Kombinera med småviltsjakt och fiske

6 dagar från SEK 38.995:-

6 dagar jakt från SEK 38.595,- 

Vi kan erbjuda ett spännande jaktäventyr i närheten av Grönlands huvudstad, Nuuk. Jakten på en gammal stor rentjur i en otroligt vacker natur är för många jägare en dröm. Tillsammans med vår partner, Nuuk Outdoor, har vi tillgång till ett område där det tidigare inte bedrivits kommersiell jakt, så här finns möjligheten att möta den store rentjuren.

Jakten sker i områden som ligger ca 2,5 timmes segling från Nuuk. Det har genom flera år varit avsatt en kvot för troféjakt, men har inte utnyttjats, och då de lokala jägarna undviker att skjuta de stora djuren är det bra möjligheter för troféjägarna att komma i kontakt med de stora trofétjurarna. Det är en kuperad terräng med 300 – 600 m höjdskillnader och kravet på jägarens form är medelgod fysik.

Det moderna Grönland upplevs på denna resa sida vid sida med det gamla traditionsrika Grönland och med årstidernas växlingar mellan de långa sommardagarna, då solen aldrig går ner, och med den långa mörka vintern.

Välkommen till Kalaallit Nunaat – grönländarnas land.

Tidpunkt och klimat

Sommarjakten på vildren sker under perioden 1 augusti till 31 oktober. I början av jaktsäsongen har rentjurarna fortfarande basthud men från ca mitten av september är troféerna fejade och även fått fin färg. I oktober börjar tjurarna samlas i smågrupper och börjar så smått komma in i brunsten, då är det också möjlig att komma närmare inpå dem.

Trots det arktiska klimatet är vädret i stort sätt mycket stabilt på grund av de stora fjordarna. På sommaren är det i regel mycket torrt med soligt väder och i augusti ligger temperaturen mellan +4 och +20* C. Under september/oktober ligger temperturen på dagen på ca +10 *C och ner till -10*C på natten. Liksom på andra ställen kan höstvädret skifta med regn och blåst, kanske även snö, men det är ofta också klart solsken.

 

Nuuk ligger lite söder om polcirkeln, d.v.s. att det om sommaren inte blir mörkt, medan midvintern kan vara helt mörk utan sol, bortsett från några timmar med svagt dagsljus, månsken och det fantastiska norrskenet. Trots en yta på knappt 2 miljoner km2 bor det endast 56 000 människor i Grönland där merparten är inuiter. Fiske och jakt/fångst av säl, fågel, renar och myskoxar är fortfarande huvudsysselsättningen.

Resplan

Dag1; Flygresan till Grönland sker med flyg från Köpenhamn till Kangerlussuaq. Flygtiden är 4 timmar och 50 minuter, och med 4 timmars tidsskillnad landar man ca 1 timme efter det man lämnat Köpenhamn! Från Kangerlussuaq flyger man med inrikesflyg till Nuuk. Jaktguiden möter jägarna på flygplatsen, och härifrån åker man till hotellet där frukost serveras och där det informeras i detalj om de kommande jaktdagarna. Efter frukost åker man ut för provskjutning av gevären, (Det är möjligt att dels ha eget vapen med sig, dels hyra vapen). Därefter till hamnen varifrån man färdas med båt ut till jaktområdet med godkänd Targa båt så man är klar för jakt nästa morgon.

Dag 2 – 5; 4 dagar jakt med jaktguide 2:1. Transport under jakten sker dels med båt och dels/eller för fot. Man ska vara inställd på att tillryggalägga rätt långa sträckor till fot under jakten. Skjutavstånd från 25 till 3-400 meter. Efter att en vildrentjur är nedlagd finns möjlighet att jaga småvilt såsom ripa, räv och hare, dessutom möjlighet att fiska. Max antal jägare under samma period är 4. Dag 3, 4 och 5 är hela jaktdagar.

Dag 6; Båtfärd tillbaka till Nuuk och sedan avresa med Air Greenland samma dag eller övernattning på hotell i Nuuk och avresa nästa dag. Det finns naturligtvis möjlighet att förlänga vistelsen i Grönland.

Jaktberättelser

 

Prisen inkluderar

 • Möter upp vid ankomst i Nuuk                                               
 • Transfer i Nuuk                                                                       
 • Båtresa till jaktområdet t/r                                                    
 • 4 dagar jakt 2:1                                                                       
 • 5 dagar uppehälle i tältläger med helpension
 • All transport under jakten
 • 1 Rentjur oavsett storlek
 • Fältpreparering och packning av trofé

Prisen inkluderar inte

 • Flygresa till Grönland
 • Dryck
 • Ev. extra rentjur
 • Dricks
 • Ev. extra uppehåll i Grönland
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • EU-ansvarsförsäkring SEK 89

Pris för extra rentjur SEK 17.850,- 

Diana Jaktresor har ingått ett samarbete med Europeiske ERV, och är glada för att både kunna erbjuda dig en perfekt reseförsäkring till Grönland om du måste avboka resan på grund av sjukdom.

Avbeställningsförsäkring genom Diana Jagtrejser, kan du kontakta din jaktresekonsulent eller vår support på telefon 62 20 25 40 eller sända ett mail till info@diana.dk

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor