VÄLJ UPPEHÄLLE
Jaktuppehälle 5 DAGAR
PRIS $2,995

Duvjakt i Entre Rios

För den inbitne fågeljägaren som önskar utmanande skott, och duvor som kommer i tusental dagen lång.

Höjdpunkter på resan

 • ”High volyme” duvjakt
 • Inte ovanligt att skjuta över 2 000 skott om dagen
 • Jakt av särskild hög standard
 • Fantastisk inkvartering med riktigt god mat

5 dagar från $2,995

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder möjligheten att jaga med en av Argentinas bästa duv-outfitter i Entre Rios-regionen, strax norr om staden Buenos Aires.

Jaktorganisationen är av mycket hög kvalitet och personalen har varit i jaktbranchen i årtionden. Samtidigt förfogar de över några fantastiska inkvarteringar, vilket bidrar till att fullända upplevelsen.

Det lokala beståndet av duvor har de senaste åren exploderat i Entre Rios-provinsen på grund av en ökad lantbruksproduktion i området. När du skjuter duvor i Entre Rios är den enda gränsen när din lust att skjuta är över!

Det är inte ovanligt att skjuta 1 000 - 2 000 skott om dagen.

Argentina’s Best Hunting (ABH) har sedan 1984 erbjudit några av Argentinas bästa jakt- och fiskeupplevelser och de är kända för att prestera hög service. Jaktorganisationen är av mycket hög kvalitet och personalen har varit i jaktbranchen i årtionden. Samtidigt förfogar de över några fantastiska inkvarteringar, vilket finns med i den fulländade upplevelsen. Argentina’s Best Hunting har därför möjlighet att erbjuda våra kunder några av de bästa jakt- och fisketurer man kan uppleva.

Jakten

En typisk jaktdag börjar i lodgen med en god frukost, därefter kör man ut till jaktområdet. Jaktguiderna har innan orienterat sig om var duvorna sträcker, för att kunna placera jägaren på de optimala platserna i området. När man kommer till jaktområdet får varje jägare sig tilldelad en ”bird boy”, som anvisar jägarna deras platser samt servar med patroner, förfriskningar mm. 

Jaktperiod

September – april

(Bästa jaktperioden januari – april) 

Förslag till reseprogram

Dag 1: Ankomst till Buenos Aires flygplats. En representant från outfittern möter er och transporterar er till inrikesflygplatsen för vidare flyg till Parana eller Santa Fe flygplats i Entre Rios-regionen. Vid ankomst blir jägarna mottagna av outfittern och man transporteras till lodgen Estancia Cortaderas.

Dag 2-5: 4 hela dagars duvjakt med inkvartering i lodge Estancia Cortaderas. (Möjlighet att fiska om så önskas).

Dag 6: Avresa efter frukost och transport till Parana eller Santa Fe flygplats och med inrikesflyg till Buenos Aires och hemresa. Det är möjligt att beställa ett par övernattningar i Buenos Aires och uppleva staden.

Jaktberättelser

 

Erland på Duvjakt i Argentina

-Ni är ju inte kloka, ni kan väl inte åka till Argentina för att skjuta några duvor, sa kompisen. Jag försökte förklara att det inte är frågan om att skjuta några duvor. -Det är världens bästa duvjakt, sa jag. Han bara skakade på huvudet.

Nu står jag här i solrosfältet. Bakom mig står Jamie, min birdboy. Han laddar den ena av mina lånade Benelli, medan jag skjuter med den andra. -Nice shot, säger Jamie när jag lyckas få ner en extra hög duva. -Just behind, säger Jamie när jag missar nästa. Jamie har varit birdboy många gånger. Han har satt en tejp på höger tumme för att inte få skavsår av laddningen. Hans uppgift är ladda och så småningom samla in de skjutna fåglarna. – Want a coke? säger Jamie. Jag tar tacksamt emot en kall cola.

Vi kom till Argentina i går. Flög från Arlanda kvällen innan och landade i Buenos Aires på morgonen. Sedan ett inrikesflyg till Cordoba. Vid lodgen möttes vi av personalen, med varma handdukar och ett glas champagne.

Det är jag och två trevliga killar, Göran och Leif. Båda duktiga fågeljägare. De ska jaga duvor i fyra dagar. Själv ska jag jaga tillsammans med dem i två dagar, sedan ska jag resa runt ett par veckor och besöka gamla och nya jaktområde.

Jag passerade nyss 800 fällda duvor. Då har jag ändå lagt lite tid på fotografering. Leif leder ligan på väl  över 1000 duvor idag. Lantbrukarna i trakten är glada för de fåglar vi skjuter. Vi konstaterar att vi aldrig sett så mycket duvor. Min birdboy Jamie beklagar att det inte var en riktigt bra dag.

Vi har fantastiska dagar. Vid lunch har personalen dukat bordet ute i det fria. Man grillar stora stekar och vi bjuds på ett gott malbecvin. Efter maten tar vi en timmes siesta i varsin nyuppsatt hängmatta. När dagens jakt är slut återvänder vi till lodgen. Vi badar jacuzzi och får massage för våra ömma axlar.

Efter två dagar överger jag mina nyvunna kamrater. Jag reser runt kors och tvärs i Argentina. Jag tittar på andjakter och storviltjakter. Jag är till och med ute på en ö och jagar. I La Pampa besöker jag en 25 000 ha stor jaktmark med kronvilt, dovvilt, axis, blackbuck, vattenbuffel, månghornade baggar och fågeljakt. Denna jakten beslutar vi ta in i vårt program.

Jag avslutar min resa med ett par dagars jakt uppe i Entre Rios-provinsen. Här upplever jag åter en fantastisk duvjakt. Här kan man dessutom kombinera duvjakten med jakt på blackbuck, axishjort och vattenbuffel. Maj-augusti finns också kombination med änder och rapphöns. Lodgerna ligger med utsikt över floden. Vill man ha en mellandag, kan man låna ett flugspö eller kastspö och fånga de stora gyllene Doradosen. Även denna jakten ingår numera i vårt sortiment.

När jag kommit hem slår jag en signal till Leif. Han är supernöjd med sin resa. Sista dagen sköt han 2200 duvor. Han bokar en ny resa till Argentina för sig och Göran. Denna gången följer även fruarna med.

Erland Carlsson
Jaktresekonsulent

Prisen inkluderar:

 • 5 övernattningar i delat dubbelrum på Estancia Cortaderas lodge
 • 4 hela dagars duvjakt (med möjlighet till fiske om så önskas)
 • Argentinsk jakt- och fiskelicens
 • Hyra av vapen (halvautomat eller over & under av god kvalitet)
 • All transport under jakten
 • Helpension och alla drycker under uppehället/all inklusive
 • Transport och assistans till och från flygplatsen
 • Booking fee

Prisen inkluderar inte:

 • Flygbiljett t/r
 • Bird boy USD 50 per dag (betalas direkt)
 • Ammunition på duvjakten, USD 12 per 25 patroner
 • Massage efter duvjakten, 1 tim USD 50
 • Dricks till personal
 • Följeslagare inkl. helpension, USD 300 per dag
 • EU-ansvarsförsäkring USD 5,50
 • Allt som inte är nämnt under priset inkluderar

Diana Jagtrejser har ingått ett samarbete med Europeiske ERV, och är glada för att både kunna erbjuda dig en bra reseförsäkring som omfattar din jaktresa samt en avbeställningsförsäkring om du måste avbeställa resan på grund av sjukdom.

Önskar du teckna en rese- eller avbeställningsförsäkring genom Diana Jagtrejser kan du kontakta din resekonsulent eller vår support på tl. + 45 62 20 25 40 eller sända ett mail till info@diana.dk

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Carl Carlsson

Telefon: 072-352 56 66

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor