« Tillbaka

Svartbjörn

Vetenskapligt namn: Ursus americanus

Underarter: Inga.

Utbredning: I mindre bebyggda områden i Nordamerika och Mexika med undantag från de arktiska regionerna, de centrala staterna och östkustsstaterna i USA.

Habitat: I de östra delarna huvudsakligen i skogs- och träskmarker och i de västra delarna av utbredningsområdet speciellt i bergrika områden.

Beskrivning: Amerikas vanligaste björn som kan uppnå vikter på 220 kg, mankhöjder på 95 cm och kroppslängder på 180 cm. Färgen på skinnet varierar från att vara huvudsakligen svart (speciellt i de östra delarna av utbredningsområdet) till kanelfärgat och svartaktig i de västra delarna och till nästan vit (Gribble Island, B.C.) Blåaktiga variationer i närheten av Yakutat Bay, Alaska benämns som ”Blue Bear” eller ”Glacier Bear”. Små vita bröstplattor förekommer. Mun och ansikte är alltid brunaktiga.

Jaktmetod: Pürsch, vakjakt vid åtel (inte tillåtet överallt), med hund.

Jaktbar i: I de flesta regioner i utbredningsområdet.

Stäng

Har du anmält dig för att få vårt Nyhetsbrev?

  • Mottag exklusiva erbjudande på jaktresor
  • Få spännande information om jaktresor
  • Var uppmärksam på olika återbudsresor