« Tillbaka

Älg/Moose (Nordamerika)

Vetenskapligt namn: Alces alces

Underarter: Alces a. gigas: Alaska (USA), Vätra Yukon, norra delarna av British Colombia (Canada). Alces a. americana: Centrala Ontario, Newfoundland (Canada), Maine (USA), centrala och sydliga British Columbia. Alces a. shirasi: Södra Alberta (Canada), Idaho, Wyoming, Montana (USA).

Habitat: Öppna, ofta tundraliknande landskap i de nordligare delarna. Skog med träsk och sjöar längre söderut.

Beskrivning: Den största hjortarten med karaktäristiskt utseende. Vikt upp mot 800 kg, mankhöjd upp till 230 cm och kroppslängd upp till 350 cm. Mörkt svartbrun päls med ljusare ben. Rosenstockarna sitter på utsidan av skallen, hornen är ofta skovelformade med utskott på yttersidan av skoveln, mycket hängande överläpp och utpräglat hakskägg.

Jaktmetod: Pürsch, lockjakt vid brunst, vakjakt, från häst.

Jaktbar i: I hela utbredningsområdet.

Stäng

Har du anmält dig för att få vårt Nyhetsbrev?

  • Mottag exklusiva erbjudande på jaktresor
  • Få spännande information om jaktresor
  • Var uppmärksam på olika återbudsresor