« Tillbaka

Camp i central Alberta

Vid ankomsten till Edmonton i Alberta blir våra jägare mött av outfittern på flygplatsen, varefter man transporteras till ett hotell i staden Barrhead, där man övernattar en natt. På dag 2 hämtas jägarna åter av outfittern och man transporteras till jaktområdet, ca 1-2 timmars bilresa norrut.

Campen ligger mitt i jaktområdet vilket innebär att man snabbt kommer ut i Albertas vackra och fantastiska vildmark. Man ska komma ihåg att jaktcampen ”bara” är en camp. Den är primitiv men komfortabel. Det finns både bad och toalettfaciliteter i campen och alla måltider är hemlagade och tillredda i campen över eld eller liknande.

Själva campen är som de klassiska kanadensiska jaktlägren, bestående av en jaktstuga för förvaring av matvaror mm samt stora uppvärmda tält med spisar och tältsängar att sova i. I varje tält inkvarteras 2 jägare, om inte annat är avtalat på förhand. Tälten innehåller tältsängar med madrasser, kuddar och lakan samt handdukar. Det är därför viktigt att man tar med en bra sovsäck på resan.

När björnen är skjuten hjälper guiderna till med att flå och preparera skinnet, som sedan blir levererat till lokal konservator före hemresa. Man kan välja att få björnen monterad eller få skinnet färdigt för hemtransport och sända det hem till egen lokal konservator. Diana Jaktresor samarbetar också med flera professionella konservatorer som vi varmt kan rekommendera, så din trofé blir ett vackert minne för livet.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor