VÄLJ UPPEHÄLLE
Jaktuppehälle 4 DAGAR
PRIS $2,695

Duvjakt i Argentina

För jägaren som önskar maximal intensitet på sin fågeljakt, är där inget i denna värld som slår argentisk ”high-volume” fågeljakt

Höjdpunkter på resan

 • Område, där himmeln bokstavligen kryllar av fågel
 • Tusentals skottchanser
 • Verkligen en jakt i särklass!
 • För jägaren som önskar högsta intensitet på sin fågeljakt

4 dagar från $2,695

Här finns det område där himmlen bokstavligt talat myllrar av fåglar och ger jägaren tusentals skottchanser på en jaktdag Blir man inte mätt av fågeljakt här, så är man omätlig! Inte överraskande så är det också i Argentina som har det stående rekordet i antalet fåglar nedlagt av en jägare på en och samma dag: Mer än 13.000 duvor nedlagt av en bra skjutande amerikansk jägare. Det säger lite om mängden av fåglar…

Vi kan också arrangera high-volume duvjakter i mindre exklusive ramar med inkvartering och uppehälle på fina lokala hotell till betydligt lägre priser. Det lönar sig att höra vad vi har att erbjuda om tankarna kretsar omkring fågeljakt i världsklass!

Jaktberättelser

 

Erland på Duvjakt i Argentina

-Ni är ju inte kloka, ni kan väl inte åka till Argentina för att skjuta några duvor, sa kompisen. Jag försökte förklara att det inte är frågan om att skjuta några duvor. -Det är världens bästa duvjakt, sa jag. Han bara skakade på huvudet.

Nu står jag här i solrosfältet. Bakom mig står Jamie, min birdboy. Han laddar den ena av mina lånade Benelli, medan jag skjuter med den andra. -Nice shot, säger Jamie när jag lyckas få ner en extra hög duva. -Just behind, säger Jamie när jag missar nästa. Jamie har varit birdboy många gånger. Han har satt en tejp på höger tumme för att inte få skavsår av laddningen. Hans uppgift är ladda och så småningom samla in de skjutna fåglarna. – Want a coke? säger Jamie. Jag tar tacksamt emot en kall cola.

Vi kom till Argentina i går. Flög från Arlanda kvällen innan och landade i Buenos Aires på morgonen. Sedan ett inrikesflyg till Cordoba. Vid lodgen möttes vi av personalen, med varma handdukar och ett glas champagne.

Det är jag och två trevliga killar, Göran och Leif. Båda duktiga fågeljägare. De ska jaga duvor i fyra dagar. Själv ska jag jaga tillsammans med dem i två dagar, sedan ska jag resa runt ett par veckor och besöka gamla och nya jaktområde.

Jag passerade nyss 800 fällda duvor. Då har jag ändå lagt lite tid på fotografering. Leif leder ligan på väl  över 1000 duvor idag. Lantbrukarna i trakten är glada för de fåglar vi skjuter. Vi konstaterar att vi aldrig sett så mycket duvor. Min birdboy Jamie beklagar att det inte var en riktigt bra dag.

Vi har fantastiska dagar. Vid lunch har personalen dukat bordet ute i det fria. Man grillar stora stekar och vi bjuds på ett gott malbecvin. Efter maten tar vi en timmes siesta i varsin nyuppsatt hängmatta. När dagens jakt är slut återvänder vi till lodgen. Vi badar jacuzzi och får massage för våra ömma axlar.

Efter två dagar överger jag mina nyvunna kamrater. Jag reser runt kors och tvärs i Argentina. Jag tittar på andjakter och storviltjakter. Jag är till och med ute på en ö och jagar. I La Pampa besöker jag en 25 000 ha stor jaktmark med kronvilt, dovvilt, axis, blackbuck, vattenbuffel, månghornade baggar och fågeljakt. Denna jakten beslutar vi ta in i vårt program.

Jag avslutar min resa med ett par dagars jakt uppe i Entre Rios-provinsen. Här upplever jag åter en fantastisk duvjakt. Här kan man dessutom kombinera duvjakten med jakt på blackbuck, axishjort och vattenbuffel. Maj-augusti finns också kombination med änder och rapphöns. Lodgerna ligger med utsikt över floden. Vill man ha en mellandag, kan man låna ett flugspö eller kastspö och fånga de stora gyllene Doradosen. Även denna jakten ingår numera i vårt sortiment.

När jag kommit hem slår jag en signal till Leif. Han är supernöjd med sin resa. Sista dagen sköt han 2200 duvor. Han bokar en ny resa till Argentina för sig och Göran. Denna gången följer även fruarna med.

Erland Carlsson
Jaktresekonsulent

Prisen inkluderar:

 • 4 dagars uppehälle med helpension och alla drycker
 • 3 dagars duvjakt
 • All transport under jakten
 • Hyra av vapen (Benellis halvautomatisk och Beretta over & under)
 • Transfer från inrikesflygplatsen till internationella flygplatsen i Buenos Aires
 • Argentinsk jaktlicens

Prisen inkluderar inte:

 • Flygresa Stockholm/Göteborg/Köpenhamn - Buenos Aires - Cordoba t/r
 • Ammunition på duvjakten / USD 20 per 25 patroner
 • Bird boys USD 70,- pr. dag (Betalas direkt)
 • Dricks till personalen (Vanligtvis USD 50 per jäger/följeslagare per dag) 
 • Tillägg för enkelrum USD 50-100 pr. dag
 • EU – ansvarsförsäkring USD 10,00
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Allt som inte är nämnt under "Prisen inkluderar"

Avräkning av ammunition

Ammunition som används på duvjakten betalas direkt till outfittern på plats kontant, eller via banköverföring efter hemkomsten. Alternativt kan betalning ske via Diana Jaktresor efter hemkomst vid slutavräkning. Vid betalning genom Diana Jaktresor tillkommer en administrationsavgift på 5 % av beloppet.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Ulrik Wilhelmsson

Telefon: +46 705 88 66 40

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor