Praktisk information för Frankrike

Pass
Även om Frankrike är medlem av Schengen ska alla som resor till Frankrike inneha ett giltigt pass.
Valuta
Den lokala valutan är euro. Visa bankkort, Mastercard och de flesta internationella kreditkort kan användas på hotell och butiker, men inte till att avräkna troféavgifter, dricks, etc. Dessa ska avräknas kontant efter jakten.

Tidsskillnad
Spanien har GMT + 1, dvs. samma tid som Sverige.

Elektricitet
230 V. svenska stick passar normalt.

Kikare
Kom ihåg att ta med en kikare! 7 eller 8x förstoring är tillräcklig.

Jakt:
Jaktansvarig
Julien Saint-Supery, Chemin d’Emperes, 32450 Saramon, Frankrig. Tel. +33 665 172 998
Ankomst
När man ankommer till inkvarteringen bör du/ni ringa till jaktguiden för att avtala en tidpunkt för ett möte. Kontakt informationer sänds tillsammans med de sista resepapperna ca. 14 dagar innan avresa. 

Riktningslinjer för avskjutning
Före jakten startar, avtalas ens jaktliga önskemål med jaktguiden. Avskjutning i reviret är helt efter jaktguidens anvisningar.

Franska jaktpapper
Vår samarbetspartner Julien Saint-Supery  ombesörjer för alla nödvändiga licenser och papper. Ta med svenskt jaktkort, vapentillstånd samt EU-vapenpass.

EU-Vapenpass
Alla EU-jägare ska ha ett EU-vapenpass, om man resor på jakt utomlands. Om du inte redan har skaffat dig étt, så är det nödvändigt att göra det innan avresan, det gäller i 5 år och kan fås på din lokala polisstation.

Jaktsucces
Även om de råder över fina jaktområde, duktiga jaktguider, så kommer väder, vind, goda individuella färdigheter naturligtvis alltid att spela in. JAKT är JAKT på gott och ont!
Det rekommenderas att vara i god fysisk form, och har lagt tid på att träna med ditt vapen.

Trofébehandling
Troféerna blir efter avslutad jakt levererade till en konservator som ombesörjer för avkokning, rengöring, blekning och försändelse av troféerna till Sverige. Pris pr. råbock EUR 50,-, pris pr. gems EUR 50,- som avräknas direkt på reviret efter jakten.


Vapen
Vapen som transporteras skall förvaras i en hård låsbar vapenkoffert. Ammunition och slutstycke får inte transporteras i vapenkofferten. Slutstycket ska förvaras i bagaget som checkas in (inte handbagage). OBS; Det är inte längre tillåtet att transportera ammunition i originalförpackningen. All ammunition måste förvaras (och transporteras) i låsbar metall eller hårdplast ammunitionsbox, godkänd för att resa med ammunition och ska checkas in separat med vapenkofferten. Varje del med sin egna bagage tag . På de flesta jaktområde kan man hyra gevär med kikarsikte av utmärkt kvalitet, om man vill slippa besväret att ta med sig själv. Om du är EU-medborgare, måste du komma ihåg ditt EU-vapenpass.
Viktigt!!
Vänligen lägg märke till att på vissa flygplatser är det infört extra kontroller avseende vapen och ammunition. Denna ytterligare kontroll kan leda till att du ska kunna identifiera vilken bagagetag som hör till dina vapen och ammunition. Det förekommer oftast vid gaten i transithallen - dvs. i förbindelse med ett eventuell  anslutningsflyg i Frankfurt. Det är därför oerhört viktigt att du är medveten om bagagetaggen som följer dina vapen och ammunition. Yttersta konsekvens kan leda till att ditt bagage inte kommer vidare med flyget. Var också uppmärksam på att flygbolagen har rätt att ta ut en hanteringsavgift - inkluderar också övervikt med vapen – vid resa med vapen. Denna avgift varierar från olika flygbolag.

KOM IHÅG, vassa föremål, knivar, saxar, etc. är inte tillåtna i handbagaget, utan ska packas i det bagage som checkas in.

Uthyrningsbil
Ni ska vända er till uthyrningsbolagets disk i ankomsthallen. Följ skyltarna mot Car Hire. Ni ska här visa er bilvoucher som vi har sänt till er tillsammans med era resepapper. Bilvouchern är en full credit voucher dvs. att den täcker de mest allmänna saker. Se också betingelser för hyrbilen på vouchern.
Om det är mer än en person som kör bilen, ska ni anmäla detta vid hämtning av hyrbilen. Tillägget för detta betalas direkt till biluthyrningsbolaget.

Ni får bilen levererad med ful tank och den ska således också lämnas tillbaka med full tank. Om detta inte är gjort, får vi i Limpopo Travel/Diana Hunting Tours vid er hemkomst, ge er en räkning på beloppet som blir sänd hem till er. Det är dock viktigt att veta att det inte lönar sig att låta biluthyrningsbolaget tanka bilen till er, då det är dyrare än om ni själv tankar upp – därför rekommenderar vi att ni alltid lämnar tillbaka bilen med full tank.

I tillfälle av skada på hyrbilen debiterar biluthyrningsbolaget beloppet på ditt/ert kreditkort, men biluthyrningsbolaget återbetalar detta belopp efter hemkomst.
Viktigt
 För att kunna få hyra bil ska man inneha ett giltigt kreditkort. Ett krav från uthyrningsbolaget.
Hyra av vapen
Det kan man göra på reviret och det kostar EUR 30,- pr. dag och ska betalas direkt i reviret.

Utrustning/kläder
Generellt rekommenderas kläder som till en svensk jakt. Kom ihåg regnkläder. 
Viktigt till bergsjakt
För att genomföra en bergs jakt är det absolut en nödvändighet att du tar med lämpliga vandringskängor med bra fotled stöd och en ryggsäck (utan metallställning).

  
Jakten
Skadeskjutet vilt = Nedlagt vilt. Man kan också bli debiterad för skadat kött, i de fall där man återfinner viltet senare. Observera att det är jägarens skyldighet att informera personalen på reviret om hur man önskar sina troféer preparerade/behandlade, och generellt är det en bra idé att visa intresse för hur skinningen av ens egna troféer går.

Om det inte är inbetalt in en trofédepositum till  Limpopo Travel, måste alla troféavgifter betalas direkt till jaktguiden INNAN hemresa. 

Dricks
Jakt i utlandet och dricks har dessvärre varit nära samband genom generationer. Det är ett mycket svårt ämne att ge råd om, för det i hög grad hänger samman med varje enskild persons upplevelse. Men då det är en fråga, som vi hela tiden får är här ett par tumregler. Till guiden betalas ca. EUR 30, - pr. nedlagt djur och lite mer om det är ett stort eller speciellt djur. Det lämnas också lite dricks när man lämnar inkvarteringen.
Hemkomsten:

Vi är alltid glada för att höra ifrån dig efter hemkomsten. Det är av största vikt så att vi löpande kan följa med i ”vad som sker därute". Där igenom kan vi utveckla och ev. förbättra våra jaktresemål. Därför – antingen du har ris eller ros till oss - låt oss höra ifrån dig! Skicka gärna bra foto från jakten. Vi vill gärna använda dem i vår marknadsföring. Om vi använder dem i vår marknadsföring får du rabatt med 600: - på din nästa resa. 

Evt. missförstånd/nödtelefon
Skulle det under vistelsen mot förväntan uppstå missförstånd, problem av en eller en annan karaktär som du inte tror dig kunna lösa, kan vi kontaktas under kontorstid (måndag-torsdag 9:00 till 17:00 och fredag. 10:00 till 17:00) per. tel. (45) 62 20 25 40 el. fax. (45) 62 20 25 42 eller mobil nr. (45) 30 26 25 40, som är öppen 24 timmar om dygnet. Vår mobiltelefon är avsedd för nödsituationer, så vi ber att den endast användas i sådana fall, så att de som behöver hjälp kan få det.

Det är för sent att korrigera eventuella missförstånd eller fel efter hemkomsten. Därför kan vi konstatera att det är oerhört viktigt att omedelbart meddela oss om du stöter på olösliga problem. Endast i de fall där vi har blivit underrättade, kan ett sådant klagomål behandlas.

Vi hoppas att ovanstående ger dig svar på alla de frågor du naturligtvis har före avresa. Om du har några obesvarade frågor, tveka inte att kontakta oss - vårt arbete är i första hand att hjälpa dig.

Med vänlig hälsning - LIMPOPO TRAVEL A/S /DIANA Jaktresor
 

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor