Succé med drevjakt i kortärmad skjorta!

Omkring mitten av september drog en grupp på 10 danska jägare på drevjakt till södra Turkiet med Diana Jaktresor. Att gruppen åkte till Turkiet på drevjakt var i för sig inget nytt, men det var det däremot tidpunkten. Normalt arrangeras de turkiska drevjakterna nämligen på senhösten och under vintern. Att försöka sig på en drevjakt i september var endast av en orsak, att uppleva de spännande turkiska drevjakterna på de stora vildsvinen vid en tid på året då vädret i bergen där man jagar är som en god skandinavisk sommardag, långt från snö och slask, som är en oundviklig del av vinterns jakter här hemma. Frågan var då, om man kunde hitta vildsvinen vid denna tid på året? Det kunde man! Diana Jaktresors partner i Turkiet hade lagt ner ett stort förarbete med utfodring och sondering av de normala områden man jagade på, så då den danska gruppen kom blev de mottagna av ett lag drevkarlar och målinriktade hundförare med specialtränade hundar.

Det skulle visa sig att gruppen fick jaga i det riktigt goda vädret de såg fram mot, då alla fem jaktdagarna var soliga och mellan 26-30 grader varma!

Ett monster i drevet!

Från första drevet började vildsvinen falla, och de förta galtarna över 100 kg blev en realitet, men det var först andra dagen en riktigt stor vildsvinsgalt dök upp i drevet och som föll för en välplacerad kula. Den försvann omedelbart ner för en bergssluttning efter att blivit träffad. och således visste ingen exakt HUR stor den var förrän sist på dagen då sex drevkarlar efter sex timmars hårt slit hade fått bärgat den stora galten. Den var ett enormt monster! 325 kg och enorma betar som sedan skulle vis sig vara 27,5 cm! Som en extra bonus vid drevjakterna i Turkiet är det fri avskjutning av vildsvin oavsett storlek! Det betyder att jägaren Benny som nedlade den stora vildsvinsgalten inte skulle betala så mycket som en femöring extra för att ha nedlagt son livs gris. Hade jakten varit i ex. Ungern hade det resulterat i en ganska ansenlig räkning på troféavgiften.

Upprepar succén under 2020.

Resultatet i år löd på 32 nedlagda vildsvin för gruppen på 10 jägare. Egentligen ett gott resultat, men det kan mycket väl bli bättre nästa år. Det var tydligt under jakten första dagar att de turkiska arrangörerna först ville komma underfund med och observera vildsvinens beteende och flyktvägar som kan skilja sig i förhållande till vinterjakterna, men så fort de hade kommit underfund med grisarna beteende började det komma allvar med i spelet och med erfarenheten av detta års septemberjakt vet de precis har jakten skall planeras till nästa år.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor