GOTT NYTT ÅR!

2017 är över och det blev ett av de mest händelserika år för de resande jägarna
 

Ny krona, men samma rötter

Låt oss börja med vår egen interna lilla värld. 2017 blev året då vår nya ägare tog över aktiemajoriteten i Limpopo & Diana Jagtrejser från grundaren Jan Krossteig, vilken lade grunden till vår verksamhet år 1974. Den nya ägaren har med sig massor av nya idéer och solid yrkeserfarenhet och så bygger vi naturligtvis vidare med djup respekt för det solida fundament som redan är lagt. Jan Krossteig fortsätter som delägare och ordförande i verksamhetens styrelse, så vi tappar inte kontakten med våra rötter.
 

Framgång för jakten

Ser vi lite längre än till vår egen nästipp kan vi glädja oss över att jakten har medvind i denna tid. Vi har precis fått en starkt liberaliserad jaktlagstiftning i Danmark, där det kommit mer jakt på en rad arter, antalet jägare fortsätter att öka – inte minst bland kvinnorna – och jakten får mer positiv belysning i medierna än någonsin. Även kontroversiella ämnen som troféjakt kan nu diskuteras konstruktivt i massmedierna. Vi är kort och gott inne i en positiv utveckling och tonerna från såväl jaktorganisationer som verksamheter och enskilda personer pekar entydigt på ännu mer samarbete omkring arbetet för jaktens framtid. Detta gäller också internationellt där de stora organisationerna tydligt verkar närma sig varandra för en bättre gemensam insats. Det är all möjlig grund till optimism!
 

Utmaningar inför 2018

Inga rosor utan taggar. Jakten är fortfarande utmanande på många fronter. Politiska problem dyker hela tiden upp – det behöver vi inte tala så mycket om. En relativt ny situation är de viltsjukdomar i Europa som sprider sig, I Norge har man konstaterat några få fall av hjärnsjukdomen CWD hos vildren och älg. Både myndigheter och jägare kämpar intensivt för att stoppa utbredningen. I Östeuropa breder den afrikanska svinpesten ut sig i vildsvinsstammarna med en oroväckande hastighet. Sistnämnda sjukdom kan dessvärre få mycket vittgående konsekvenser för vildsvinsjakten i Europa, så vi följer situationen noga och anpassar oss till utvecklingen så långt det går.
 

Den skandinaviska synen på naturen

I Diana Jaktrejser har vi beslutat oss för att vi vill göra vad vi kan för att aktivt belysa de skandinaviska jägarnas natursyn till resten av världen via våra många samarbetspartners. Vi kan se att den snusförnuftige uppfattningen vi har till detta häruppe gäller för hela världen när jakten skall förklaras och försvaras. Vi tror på att på denna väg kunna medverka till en ännu större förståelse för jakten, inte bara här hemma utan runt om i den övriga världen.

Till sist vill vi önska alla ett fantastiskt 2018 – förhoppningsvis blir det ett år med massor av jakt- och naturupplevelser.

GOTT NYTT ÅR!
 

Med vänlig hälsning

Claus Moltrup
- Adm. Direktör for Limpopo & Diana Jaktresor

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor