COVID-19 (Coronavirus)

Coronaviruset omfattas av paketreselagen, på samma sätt som naturkatastrofer, epidemier mm.

Paketreselagen säkrar att du som resenär inte gör förlust, när du köpt en paketresa som på grund av ovanstående, blir ändrad eller inställd. 

Detta betyder att du som köpt en resa till ett land, dit resan inte längre kan genomföras, är berättigad att få tillbaka hela resans pris alternativt det inbetalda beloppet.

Man kan dock inte få kompensation för ev egna omkostnader, såsom tågbiljetter , mediciner eller förlorade semesterdagar mm.

Kan resan genomföras med enstaka ändringar, vilka inte är att betrakta som väsentliga, kommer det att ske en kompensation för den del av paketresan som är berörd. 

Önskar du som resenär att häva köpet av resan, så kan detta ske om förhållandena på resedestinationen medför att en väsentlig del av paketresan inte kan genomföras i enlighet med reseprogrammet.

Skulle detta inte vara gällande, kan du givetvis avboka en resa i enlighet med de normala avbeställningsreglerna för en paketresa. 

När man talar om att avråda från en resa i samband med ett virus som corona, är det försiktighetsprincipen som gäller, då händelseutveckligen kan ändra sig snabbt, ofta från dag till dag. Eventuellt inställande av resa kommer därför ofta nära inpå avresan. 

Vi håller oss hela tiden uppdaterade och följer utvecklingen noga, så vi kan ge våra resenärer den bästa rådgivningen. Man kan som kund därför tryggt fortsätta planera sina framtida resor.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor