« Tillbaka

Szubin

Reviret omfattar en areal på  totalt 6430 ha, varav  4 667 ha är skog medan resterande 1 763 ha är lantbruksarealer och ängar. Skogen består först och främst av barrskog (92%) med spridda inslag av ek och björk. Området är huvudsakligen flackt med enstaka lätt kuperade område. Szubin har 86 hochstande och hochsitze samt 10 foderplatser. Man kan vara upp till 5 jägare åt gången, men det optimala antalet är 3. Drevjakterna genomförs tillsammans med vårt revir Lutofko, för 12 jägare eller flera.

På reviret finns det både rådjur, kronvilt, vildsvin samt lite dovvilt. Det nedläggs varje år ca 30 bockar, där genomsnittstroféen är av medelkvalitet, men det finns goda möjligheter för bockar över 350 gram netto. Den årliga kronhjortskvoten är på 10 hjortar med bra möjligheter för hjortar med över 6 kg trofévikt.  Vad gäller dovvilt, nedläggs det f n 3 hjortar per jaktsäsong, samt ett fåtal hindar/kalvar. Det är ett gott bestånd av vildsvin på Szubin och dessa jagas både på individuella jakter säsongen igenom och på drevjakter på hösten och vintern. Det finns också möjlighet för de så kallade kombijakterna – alltså en kombination av tryckjakt och individuell jakt – för grupper på 4-6 jägare.

Szubin ligger 250 km från gränsövergången vid Kolbaskowo söder om Szczecin, 30 km från Bydgoszcz, som är den närmaste större staden och 125 km från Poznan, som är närmsta internationella flygplatsen. Till Gdansk, där det är goda flygförbindelser, är det 210 km. Beräknad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca 8 timmar. Beräknad körtid från Rostock är ca 6 timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor