« Tillbaka

Savannah i Kamerun

Mayo Oldiri Safaris råder över hela fem olika jaktkoncessioner på savannen i den nordliga delen av Cameroun mellan de två nationalparkerna, Bouba Ndjida och La Benoue, ca. 4 timmars körning från Garoua, där det en gång i  veckan är direkt flygförbindelse från Paris. Man kan också välja att flyga till Douala och vidare med ett inrikesflyg till Garoua

Jaktperioden på savannen är från jultid till slutet av maj, Vi rekommenderar att man jagar i perioden från mitten av januari till mitten av april när det höga gräset är bränt av och det nya kommer fram. Som alla andra ställen i världen ger denna årstid  de bästa möjligheterna för att se viltet naturligt och i stor rörelse.

Denna tid av året är dagstemperaturen omkring 35 grader och 22 grader om natten. Då klimatet är torrt är inte värmen obehaglig.

De fem jaktkoncessioner, Mayo Oldiri, Mayo Nduell, Mayo Vaimba, Rey Bouba och Djibao är sammanlagt på 420.000 hektar. I förhållande till arealernas storlek och viltbestånden generellt är jakttrycket lågt så därför är trofékvaliteten generellt riktigt god. Terrängen växlar från område till område, men är lätt kuperad skog samt mer öppna område. Valet av jaktområde beror på vilken viltart man först och främst prioriterar. Ofta får man på en 2 veckors safari jaga i två olika område.

Även om det är anlagt en del små vägar i jaktområdena får man räkna med att det vissa dagar kan vara tal om att gå till fots. Det är därför en fördel att vara i ganska god form. Succesraten för giant eland har de sista åren varit 100%, och detsamma  gäller för buffel och roan.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor