« Tillbaka

Jakt på Kronhjort i Frankrike

Jaktreviret i Dordogne ligger nära Sarlat. Det är ett mycket vackert, böljande område med stora skogar, främst ek, tall och stora kastanjeträd, liksom mindre och större jordbruk och äng. Den årliga kvoten av trofé hjortar är inte särskilt hög, och det är mycket selektiv avskjutning samt av gamla hjortar. Det blir innan jakten spenderat mycket tid till att lokalisera och bedöma enskilda hjortar. Trofé kvaliteten är riktigt bra, och du kan förvänta hjortar med en trofé vikt mellan 7 och 10 kg, så det är verkligen kapitala troféer, och med goda möjligheter till medalj troféer. Det jagas främst morgon och kväll och jaktformen är pürsch. Den närmaste flygplatsen är Bordeaux.

I Pyrenéerna, har vi två olika kronvilts revir. En i Font-Romeu ligger väster / sydväst om Perpignan och den andra vid Massat ligger söder om Toulouse.

Här talar vi om utmanande jakt i ett skogsområde och mycket vacker och varierad terräng. Du kommer att uppleva tät skog, öppna arealer med vackra bergsängar, karga klippor och mycket lite jordbruk, främst betesmark.

Trofémässigt är det tal om något mindre hjortar än i Dordogne, och troféerna är mycket lika den spanska kronhjorten, bara priset här är betydligt lägre. Man kan förvänta sig troféer på mellan 4 och 7 kg, 8-12 taggar och med en ålder på minst 7 år.

Närmaste flygplatser är Perpignan och Toulouse.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor