« Tillbaka

Revir - Höstjakt i Alaska Yukon

Ultimativ vildmarksupplevelse och troféer i världsklass!

Området sträcker sig över 5,6 millioner hektar ren vildmark och terrängen varierar från natursköna bergsområden, stora platåer, breda dalgångar och hundratal floder och otaliga sjöar. Här finns bergskedjorna Cassiar Mountains, Pelly Mountains och Cambell Mountains Range, vilket är det högsta berget i området med sina 2 350 m.ö.h.

Detta jaktområde är ett av de sista stora områden, som ännu inte har blivit uppdelat och utforskat fullt ut. De flesta jakterna sker på 1 000-2 000 meters höjd. Jaktresultaten de senaste åren har varit fantastiskt, med många rekordstora troféer, tack vare områdets storlek samt det låga jakttrycket på viltet i detta fantastiska vildmarksområde.

Älgpopulationen i detta område är riktigt tätt och är ca 3 gånger större än på något annat ställe i hela Nordamerika. Man räknar med att det finns upp till 10 000 individer i jaktområdet och mer än 100 olika områden där vår outfitter kan placera våra jägare. Trofémässigt är Alaska Yukon Moose den största av sin art och genomsnittet per nedlagd tjur i detta område ligger på imponerande 60”. Dock blir det varje säsong nedlagt tjurar ända upp till 70”.

Utöver älg har området också en av Nordamerikas tätaste bestånd av grizzlybjörn och är det område som får tilldelat flest licenser årligen. Därutöver finns det också ett mindre bestånd av mountain caribou, svartbjörn och varg, vilka också är möjligt att nedlägga under jakten

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor