« Tillbaka

Newfoundland

Östkustens Alaska

Newfoundland har ett av de tätaste älgbestånden i världen och vår outfitters förfogar över några exceptionella goda jaktområden, där det nedläggs många kapitala troféer, därför att det jagas mycket selektivt i områdena.

Utöver älg finns det också riktigt gott bestånd av svartbjörn och den sällsynta ”woodland caribou”.

Det finns ingen konkurrens från lokala jägare i dessa områden, som man tillexempel ser på andra ställen i Kanada, då jaktområdena endast är tillgängligt med helikopter. De lokala jägarna kallar området för ”östkustens Alaska”.

För 2018 kommer vi att jaga på vårt Big Blue Hill Pond läger. Björnpopulationen i området är extremt bra och området har inte jagats 2011 - 2016. Vi kommer att beta våra åtelplatser flera veckor före jaktstart. Lägret ligger också nära kalvmarken för Middle Ridge Woodland Caribou-flocken, och området är utmärkt för spot / stalk jakt och även åteljakt. Det ligger extremt avlägset och med höga utkiksplatser nära lägret som erbjuder bra kikarspaning över jaktområdet. Resan till jaktcampen nås endast med chartrad helikopter eller sjöflygplan från Deer Lake, eller en 4 timmes bilresa från flygplatsen i Gander. Jägarna skall flyga ut till jaktområdet söndag morgon så det skall vara ankomst till Newfoundland på en lördag. Jakten är 7 dagar och omfattar 6 jaktdagar, eftersom söndagsjakt inte är tillåtet under denna period.

Våra betesplatser i detta område kan observeras på avstånd, och när en björn dyker upp är det smygjakt som gäller antingen till fots eller med båt. Jakt sker normalt från mitten av eftermiddagen till mörkrets inbrott, men björnar kan ses under olika tider på dagen i detta område, ibland mycket nära lägret.

Den första etappen av troféberedningen hanteras av guiden och inkluderar flåning och saltning av skinnen.

Vi föreslår kaliber val i.284 (7mm) kaliber eller större. .300, .338 och .35 kaliber r. 7mm, .308 och .30-06 kaliber är bra val för dessa björnjakterna. Din gevär ska vara väl inskjuit före ankomst i lägret.

Vi välkomnar upp till 2 jaktgäster per vecka. Icke-jaktgäster kan också vara säkra på ett mycket varmt välkomnande av vår personal.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor