« Tillbaka

Lutowko

Statsreviret Lutowko omfattar en areal på totalt 18 000 ha, varav 9 000 ha är skog, medan  resterande 9 000 ha huvudsakligen är lantbruksarealer, men också ängar, sjöar och våtmarker. Skogen består först och främst av barrskog (ca 60%), men också av ek, björk och andra lövträd. Området är huvudsakligen flackt. Lutowko har 35 hochstande och hochsitze samt 22 foderplatser. Det finns möjligheter för spännande pürschjakt från häst och vagn under förutsättning att det beställs i förväg. På individuell jakt kan det vara 5 jägare åt gången medan 3-4 jägare är det mest optimala. Drevjakterna arrangeras för grupper på minimum 12 jägare.

Lutofko har bra bestånd av både råvilt, kronvilt, dovvilt och vildsvin. Det skjuts varje år ca 35 bockar. Trofémässigt ligger de flesta på under 300 gram netto men det nerläggs också bockar på över 300 gram, enstaka över 400 gram. Den årliga kronhjortkvoten är på ca 20 hjortar – de allra flesta med en trofévikt på 5-6 kg, men också en del hjortar över 7 kg. Även enstaka hjortar över 8 kg skjuts på Lutowko. Dovviltbeståndet är på kraftig frammarsch och det nerläggs årligen omkring 12 dovhjortar med fina troféer på upp till 3 kg och några lite större. Det är en tät vildsvinsstam på Lutowko och grisarna jagas både på individuella jakter säsongen igenom, samt på de 4 årliga drevjakterna som normalt ger riktigt bra resultat.

Lutowko ligger 220 km från gränsövergången vid Kolbaskowo, söder om Szczecin, 70 km från Bydgoszcz och 50 km från Pila som är närmsta större stad, 145 från flygplatsen i Poznan, som är den närmaste internationella flygplatsen och 180 km från Gdansk. Förväntad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca 7½ timmar. Förväntad körtid från Rostock är ca 5 timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor