« Tillbaka

Ladek Zdroj

Statsreviret Ladek Zdroj ligger i Sudeterbergen i det sydvästra hörnet av Polen, nära till den tjeckiska gränsen. Reviret omfattar en areal på totalt  11 428 ha, varav 9 323 ha är skog, medan de resterande 2 105 ha är lantbruksarealer och ängar. Skogen består huvudsakligen av barrskog. Sudetebergen är skogsklädda berg med mycket höga granar och riklig bottenvegetation i form av gräs och ormbunkar. Ladek Zdroj har 75 hochstande och hochsitze samt 20 foderplatser. Det finns möjlighet för spännande pürschjakt från häst och vagn under förutsättning av att det beställs i förväg. Det kan vara upp till 6 jägare åt gången på reviret.

På reviret finns råvilt, kronvilt samt vildsvin. För närvarande nedläggs bara ett fåtal råbockar. Det är kronvilt som är den mest dominerande viltarten. Det nedläggs omkring 200 kronvilt per säsong, varav ca 30 hjortar– de absolut flesta med en trofévikt på 3,5-5,0 kg. Det är normalt en riktigt bra brunst på Ladek och den kuperade terrängen bjuder på bra och utmanande hjortjakt. Vildsvinen jagas huvudsakligen i kombination med jakt på bock, hjort och hondjur.

Ladek Zdroj ligger 300 km från gränsövergången vid Forst/Olszyna, 90 km från staden Walbrzych, som är närmsta större stad och 125 km från Wroclaw, som är den närmsta internationella flygplatsen. Beräknad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca 9 timmar. Beräknad körtid från Rostock är ca 7 timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor