« Tillbaka

Kliniska

Statsreviret Kliniska omfattar en areal på totalt 16 589 ha, varav 12 611 ha är skog medan de resterande 3 978 ha är lantbruksarealer och äng. Skogen består först och främst av barrskog (86%). Området är huvudsakligen flackt. Kliniska har 85 hochstande och hochsitze samt 32 foderplatser. Man kan på individuell jakt vara upp till 6 jägare åt gången, men 3-4 jägare är optimalt. Drevjakterna arrangeras för grupper på 12-14 jägare.

På reviret finns det både råvilt, kronvilt och vildsvin. Kronviltet är den dominerande viltarten med en avskjutningsplan på uppemot 200 st per år. Det nerläggs varje år 40 råbockar. Trofémässigt ligger de flesta på under 280 gram netto, men det skjuts också bockar på över 300 gram. Den årliga kronhjortkvoten är på omkring 30 hjortar – de allra flesta med en trofévikt på 4-6 kg men troféer över 7 och ända upp till 8 kg förekommer. Det är ett bra bestånd av vildsvin på Kliniska och dessa jagas både på individuella jakter säsongen igenom samt på de 4 drevjakterna under hösten och vintern.

Kliniska ligger 40 km från gränsövergången vid Kolbaskowo söder om Szczecin, 30 km från Szczecin som är den närmsta större staden och 25 km från flygplatsen vid Goleniow.  Förväntad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca 5½ timmar. Förväntad körtid från Rostock är ca 2½ timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor