« Tillbaka

Jawor

Statsreviret Jawor omfattar en areal på 10 229 ha, varav 5 994 ha är skog, medan de resterande 4 235 ha är lantbruksarealer och ängar. Skogen består av 55% ek och 30% barrskog, men det finns även björk, bok, al och asp. Området är delvis flackt och delvis backigt (upp till 600 meter ö h). Jawor har 120 hochstande och hochsitze samt 29 foderplatser. Man kan vara 3-4 jägare åt gången på individuell jakt, medan drevjakterna genomförs för grupper på 10-14 jägare.

På reviret finns både rådjur, kronvilt, dovvilt, vildsvin och mufflon. Det nedläggs varje år 50 bockar. Trofémässigt ligger de flesta på under 350 gram netto, men det nedläggs också bockar på över 350 gram. Den årliga kronhjortskvoten är på ca 15 hjortar – de allra flesta med en trofévikt på 4-6,5 kg, men hjortar på upp till 8 kg förekommer i stort sett varje år. Det är en tät vildsvinsstam på Jawor och grisarna jagas både på individuella jakter säsongen igenom samt på de 5 drevjakterna under hösten och vintern. Jawor är dessutom hemmaplats för Polens största frilevande bestånd av mufflon. Vi kan varje år skjuta 12 mufflonbagge samt naturligtvis tackor och lamm.

Jawor ligger 160 km från gränsövergången vid Forst/Olszyna, 10 km från staden Jawor, 30 km från Legnica som är närmsta större stad, samt 75 km från Wroclaw som är den närmsta internationella flygplatsen. Beräknad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca 7,5 timmar. Beräknad körtid från Rostock är ca 5 timmar

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor