« Tillbaka

Jaktområde - Gredos

Vi har tillgång till fantastiska jaktområden i Gredosbergen där vi kan erbjuda våra jägare unika upplevelser på den största av de spanska ibexarterna, Gredosibex. På våra jakter är det hög servicenivå på alla delar av inkvarteringen. Både jakten, uppehället och maten är av hög klass.

Jakttiden för Gredosibex är från augusti till april.Bäst förutsättningar finns mellan november och januari.

Precis som annat bergsvilt är spanska stenbockarna både vaksamma och försiktiga. Efter att i hundratals år varit bytesdjur för såväl människor, örnar, rävar, vargar och annat rovvilt har de utvecklat extremt skarpa sinnen.

Deras luktsinne och hörsel är helt fantastist, men deras syn är helt fantastisk.

Tillsammans med terrängen är de spanska stenbockarna en värdig motståndare och eftertratad trofé.
Jakten på de fyra stenbocksarterna går till som på en klassisk bergjakt. Tidigt på morgonen försöker man lokalisera bockarna genom spaning från höga höjder. Bockarna gå gärna och betar i låglänta områden. Med kikare med mycket förstorning ser guiden till att hitta den bock gästen önskat. Avståndet till djuet kan vid det hr laget vara allt från ett par hundra meter till flera kilometer. Nu startar den del av jakten som enligt många jägare gör bergsjakten så mycket mer spännande än annan jakt – ansmygningen.

Planeringen av ansmygningen blir en stor utmaning. Framför allt för att man under långa perioder inte har någon kontakt med djuren man smyger på. Dessutom ökar svårigheten i och med att djuren kan flytta sig under ansmygningen vilket gör att ansmygningen måste ske till det ställe där man tror att djuren kan vara senare.

Terrängens ofta branta och besvärliga terräng och risken att skrämma andra djur utmed vägen bidrar ytterligare till att göra jakten till en både fysisk och mental utmaning, Skjutavstånden kan vara allt från 50 till 300 meter Genomsnittsavståndet är runt 200 meter. Att tillbringa mycket tid på skjutbanan är därför ingen dålig idé. Den gamla sanningen om att ju mer man tränar deso mer tur har man gäller även här.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor