« Tillbaka

Jaktområde - Bockjakt i Turkiet

Som nämnt är det bara i vissa delar av Turkiet man finner rådjur, de primära jaktområdena ligger i Svartahavsregionen samt i Marmara-regionen. Generellt är det ganska kuperade skogsklädda område, med en blandning av ek- och tallskog, gläntor och ängar samt ganska täta snår. En riktigt god biotop för både rådjur och vildsvin. Reviren varierar i storlek men är generellt på många tusen hektar.

Som i övriga delar av Europa försigår jakten som morgon- och kvällspürsch, då man antingen smygjagar eller sitter och spanar. Det är alltid jaktguidning 1:1. Även om man kan jaga råbock i Turkiet från 1:a maj till 31:a oktober vill vi rekommendera att man reser antingen i maj eller i brunsten som infallar i sista halvan av juli och första halvan av augusti. I maj är temperaturen omkring 20-25 grader, och i sommarperioden ligger den normalt på 30-35 grader.

Man ska inte förvänta sig att jaktguiden har stora språkkunskaper, men om han inte talar engelska eller tyska, finns det en tolk i inkvarteringen. På själva jakten brukar det mycket sällan vara  språkproblem.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor