« Tillbaka

Jaktområde - Bergjakt i Spanien

Jakt i Spanien blir mer och mer populärt för varje år som går.

Vi erbjuder 4 ibex arter; Gredos, Beceite, Sierra Nevada och Rondo. Mest eftertraktat är Gredos och Beceite ibex, men fler och fler väljer också de sydliga arterna Sierra Nevada och Rondo och kombinerar ned ett skönt uppehåll på den spanska solkusten. Vidare erbjuder vi selektionsjakt som prismässigt är ganska attraktiv. Denna inkluderar avskjutning av 1 ibex-bagge på max 6 år samt 1 hondjur.

Terrängens ofta karga beskaffenhet och med hänsyn att under förflyttning inte stöta andra djur, det gör bergsjakt både mental och fysiskt ansträngande. Skjutavstånden kan vara allt från 50 meter till 300 meter, men ett genomsnitt på 200 meter. Det är därför en god idé att använda några timmar på skjutbanan innan avresan. Den gamla regeln att ju mer man tränar ju skickligare blir man håller också här.

Bergsjakt är mer eller mindre fysiskt krävande och man gör sig själv en stor tjänst genom att vara i så god fysisk kondition som möjligt. Det är emellertid en del skillnader på de olika terrängerna, så vi kan säga till de jägare som inte är atletiska i formen att även de kan få ett gott jaktresultat.

För de jägare, som vill prova en spansk drevjakt, kan vi erbjuda detta. Våra områden ligger ca 2 timmar med bil från Madrid. Normalt består gruppen av minst 15 jägare. Vår partner erbjuder även jakt på gems, kronhjort, mankefår, dovhjort, vildsvin och råbock. Spanien erbjuder en bred palett av jaktmöjligheter. Det är dessutom enkelt att resa till Spanien och klimatet är oftast mycket fint.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor