« Tillbaka

Jaktområde - Anatolsk kronhjort i Turkiet

Kronvilt finns bara i vissa delar av Turkiet, de primära jaktområdena ligger i Svartahavsregionen, i Taurusbergen, i centrala Anatolien samt i Marmararegionen.

Generellt är det stora ganska kuperade skogsklädda område, med en blanding av ek- och tallskogar, gläntor och ängar samt ganska täta snår. En riktigt god biotop för både kronvilt och vildsvin. Reviren varierar i storlek men är generellt på flera tusen hektar och man jagar på 800 – 1 600 m ö h.

1937 blev kronviltet i Turkiet totalfredat och det var först under 2004 som denna fredning upphävdes i revir vid Avyon, Eskisehir och Karabük. Det blev bara släppt ett begränsat antal licenser. Möjligen kommer de turkiska ministeriet för vilt och natur öppna nya område de kommande åren.

Som i övriga delar av Europa försigår jakten som morgon- och kvällspürsch, då man antingen smygjagar eller sitter och spanar. Det är alltid jaktguidning 1:1.

I maj är temperaturen omkring 20-25 grader, och i sommarperioden ligger den normalt på 30-35 grader.

Man ska inte förvänta sig att jaktguiden har stora språkkunskaper, men om han inte talar engelska eller tyska, finns det en tolk i inkvarteringen. På själva jakten brukar det mycket sällan vara  språkproblem.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor