« Tillbaka

Jaktområde - Jakt på vildsvin i Turkiet

Vår partner i Turkiet har topprevir för vildsvin i flera olika delar av Turkiet. På alla revir finns det starka stammar av vildsvin med många kapital galtar. Turkarna själva bedriver inte jakt på vildsvin så därför är jaktrycket lågt.

De turkiska vildsvinen kan nå en kroppsvikt på över 300 kg och få troféer på mellan 20 och 35 cm. De sista tre åren har den genomsnittliga längden på betarna varit 21 – 23 cm, med några i toppklass på 25 – 31 cm.

Vår samarbetspartner förfogar över en lång rad prima vildsvinsrevir med en samlad areal på ca 1 miljon hektar! Huvudområdena ligger i Anatolien och längs Svarta havets sydkust. Reviren är alla kuperade och skogsklädda höglandsområde - 1 000 – 1 500 meter över havet. Det finns här möjlighet till både smygjakt och vakjakt, allt efter den enskildes önskemål och kondition. Vår partners personal lägger mycket tid till att observera vildsvinen och vet alltefter tid och väderlek var svinen är aktiva i området. Det är inte ovanligt att nedlägga flera stora galtar på en resa.

Den individuella jakten sker normalt enbart på kvällar och nätter, då grisarna om dagen är inaktiv och därför sällan ses. Själva jakten är en kombination av pürsch- och vakjakt vid foderplatser och vattenhål. Jägarna blir varje dag hämtade vid inkvarteringen av jaktguiden för färd ut till reviret. Då reviren är vidtsträckta kör man från ställe till ställe där det pürschas in till foderplatserna.

Vi rekommenderar varmt att man har en bra och ljusstark optik och ev nattkikare.

Vår partner tar hand om vapendeklarering på flygplatsen, transfer, körning under jakten samt inkvartering på lokalt hotell eller pension

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor