« Tillbaka

Gers

Områdena för rådjur är i huvudsak i Gers-regionen, där största staden är Auch, samt i Pyrenees Atlantique, där största staden heter Pau. Från Toulouse är det ca 1½ timmes körning till Auch och för områdena vid Pau är det ca 3-3½ timmes körning. Man kan också flyga till Pau och då är det bara ca 1 timmes körning till jaktområdet. Vår partner rår över mer än 60 000 hektar och det är ett oerhört vackert, frodigt och omväxlande landskap, förhållandevis kuperat med ”mjuka berg”, skog, massor av häckar, små dungar, gräsängar, små branta raviner och lantbruk med olika grödor, såsom vete, solrosor, majs, vall med mera. En av de mest idealiska rådjurbiotoper vi har upplevt. Jakttrycket är begränsat och det är goda möjligheter att nedlägga gamla och också ganska stora bockar.

Under de år vi har haft bockjakten här, har det varje år nedlagts åtskilliga medaljtroféer, varav en del guldmedaljer.

Den optimala perioden för bockjakten är i juni, juli och fram till  10:e augusti. I september är det möjligt att kombinera bockjakten med jakt på kronhjort, eller på gems i ett annat jaktrevir.

Det är möjligt för 3-4 jägare att jaga under samma tid, och man kan välja att jaga 1:1 eller 2:1. Vid jaktguidning 1:1 kan det maximalt delta 2-3 jägare på samma revir. Jakten är en blanding av vak och pürsch, men med pürsch som den absolut dominerande jaktformen.

De franska jaktguiderna är erfarna, men man ska inte förvänta att de kan prata andra språk än franska. Här, som i så många andra länder, är dock jakt ett ganska internationallt ”språk”.  Jaktledaren och flera av de fast anställda jaktförarna pratar dock en absolut förståelig engelska.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor