« Tillbaka

Brodnica

Statsreviret Brodnica i norra Polen omfattar en areal på 9.690 ha, varav  2 613 ha är skog, medan de resterande 7 077  ha är lantbruksarealer, ängar, sjöar och floder/vattendrag. Skogen består först och främst av skotsk fur (70%), men också av ek (10%), bok (10%), björk (5%) och al (5%) – alltså en fin blandning av många olika arter. Området är huvudsakligen flackt och genomskärs av större och mindre floder, men det finns också delar av reviret som är kuperat. Brodnica har 43 hochstande och hochsitze samt 12 foderplatser. Det finns möjlighet för en spännande pürschjakt från häst och vagn under förutsättning att man beställer detta i förväg. Det finns plats för upp till 4 jägare åt gången. Drevjakterna genomförs med 8-12 jägare.

På reviret finns det både råvilt, kronvilt, dovvilt och vildsvin. Det nedläggs varje år ca 60 bockar som trofémässigt ligger över medel. Det finns möjligheter för stora bockar på över 350 gram. Bockar över 400 gram netto förekommer också. Den årliga kronhjortskvoten är på 6 hjortar – de allra flesta med en trofévikt på 5-7 kg. Dovhjortstammen är på frammarsch och det nedläggs årligen ca 8 dovhjortar med fina troféer på omkring 2,5 kg. Det är ett bra bestånd av vildsvin på Brodnica och dessa jagas både på individuella jakter säsongen igenom och på tryck-/drevjakter under hösten och vintern. Det finns också möjlighet för kombijakter.

Brodnica ligger 380 km från gränsövergången Kolbaskowo söder om Szczecin, ca 55 km från Torun och ca  60 km från Grudziadz, som är den närmaste större staden. Det är 170 km från Gdansk, som är den närmaste internationella flygplatsen och 190 km från flygplatsen i Warszawa. Förväntad körtid från den dansk-tyska gränsen är ca9½ timmar. Beräknad körtid från färjelägret Gdynia är ca 2½ timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor