VÄLJ UPPEHÄLLE -
Jaktuppehälle 6 DAGAR
PRIS SEK 99.995:-
Kontakta för beställning +46840839061

Buffel, roan- och antilopjakt i Burkina Faso

För troféjägaren som önskar alla de spännande västafrikanska arterna i sin samling så är Burkina Faso en spännande destination med bra revir massor av vilt, professionell organisation och god viltförvaltning!

Höjdpunkter på resan

 • Åtskilliga arter och underarter, som inte finns i det sydliga eller östliga Afrika
 • Jakt på franska jägares tidigare domäner
 • Verkligen bra revir och inte minst fina troféer
 • Olika fastprispaket med jakt på utvalda västafrikanska arter

6 dagar från SEK 99.995:-

Vi har haft en del kunder i Burkina Faso och de har alla vänt glada hem med spännande västafrikanska jaktupplevelser och inte minst fina troféer på näthinnan – och på väg till konservatorn. Här kan du jaga åtskilliga arter – och underarter - som inte finns i det sydliga eller östliga Afrika som är målet för de flesta jägare.

Västafrika har i många år varit de franska jägarnas domäner men vi har funnit en stor partner som ger en fin service också till engelsktalande klienter. Revireren är verkligen goda och resultaten här talar sitt tydliga språk. Som jägare kan man välja mellan olika fastprispaket med jakt på utvalda västafrikanska arter.

Reseplan

Dag 1:
Avresa Köpenhamn tidig morgon. Flyg via Paris med Air France eller Bruxelles med Bryssels Airline till Ouagadougou.

Ankomst på kvällen. Mottagande på flygplatsen där en representant från safari firman är behjälplig med tullformaliteter, vapentillstånd och vapendeklarering.
Härefter transfer till hotell i Ouagadougou.

Dag 2:
Transfer till jaktområdet. Inkvartering, inskjutning av gevär.

Dag 3 – 8:
6 jaktdagar

Dag 9:
Transfer åter till Ouagadougou och kvällsflyg till Europa

Dag 10:
Ankomst morgon Paris eller Bruxelles och vidare till Köpenhamn.

Jaktberättelser

 

Gene in Burkina Faso

I would like to thank you on behalf of both Mark and myself for the hunt last week. It probably was one of the most challenging in terms of weather and terrain. It was a lot different than what I have experienced on my usual hunts. I do appreciate all you did to make the hunt successful and problem free. Give my regards to Walli and offer him my thanks. I learned more in a week from you 2 than in many years on my own. The Buffalo and Roan were what I had always wanted to hunt and will finish my Game Room heads.

All the best - Gene

Sten Sjögren i Burkina Faso

Av | 28 Sep,2022 |

De 260.000 hektar stora jaktområdena  Singou och Ouamou ligger i den östra regionen - 350 km från huvudstaden Ouagadougou. Jaktområdena gränsar upp till nationalparker och här får inga byar eller människor vistas, så det är helt vilda jaktområden, som består av savanner, små berg/höjder och floder och buch, området är idealiskt för allt vilt som lever här. Vi kommer främst att fokusera jakten på Western Savannah Buffalo, Western Roan, Western Hartebeest, Western Kob, Waterbuck (Sing Sing), Harnessed Bushbuck, Nigerian Bohor Reedbuck, Oribi och Warthog. Andra arter som ofta ses men får inte jagas är Lejon, Flodhäst, Krokodil, Elefanter, och Baboon.

Vi var ganska eniga vi alla i gruppen, jag och 3 jägare, Paul Mark, Jonas Hansson, Björn Hallberg, att detta är en ”häftig” upplevelse, detta är REEL AFRICA, från början till slut. Burkina Faso är ett av de fattigaste länderna i världen men alla vi mötte och såg var positiva, vänliga människor. Här finns mycket lite kriminalitet; befolkningen lever och bor mycket primitivt i vass och lerhyddor, hämtar sitt vatten i brunnar och bor med sin boskap i byarna. Huvudstaden Ouagaougou är ett myller av människor, boskap, bilar och framförallt mopeder. Landsbygden är mycket uppbyggt med små byar, boskaps skötsel och stor fattigdom, men ingen verkar lida av detta. Som jägare och besökare skall man vara inställd på att allt är mycket enkelt som boende och mat, men det går fint om man har rätt inställning och i gengäld är jakten fantastisk.

Vi ankom till Ouagadougou sen eftermiddag. Vapenkontroll, in tullning gick ok bra med hjälp av en representant från jaktorganisationen, vi bodde över första natten i utkanten av staden och hela nästa dag gick åt att ta sig till jaktområdet, med en del möten och stopp. Campen är bra men basic och ligger 35 minuter körväg från där jaktområdet börjar, så vi hade en transport var dag t.rt. genom landsbygden med byar och boskap, mycket intressant. Området är helt vilt och idealiskt för jakten. Man kör runt och försöker upptäcka viltet och även spårar från vattenhål och vägar där trackern finner färska spår av framförallt buffel. Vi såg mycket vilt av de flesta viltarter var dag. Jakten var extremt bra efter Buffel och Roan - mycket svår jakt med ibland många timmars ansmygningar. Alla jägarna på denna resa fick de vilt dom önskade och hade bokat upp. 3 Bufflar, 4 Roan antiloper och 3 Kob.

Det är 6 jaktdagar och då kan jägarna boka jaktpaket 2-3 vilt + att de kan skjuta till fler vilt efter trofélista om tid finns. Jag anser att har man Buffel/Roan med i sitt paket så skall man jaga 1x1 som då är ett litet tillägg på priset, men det absolut bästa, det är svår jagade vilt och är mycket skygga. Oribi är även det mycket svårt, men på 6 jaktdagar skall man utan större problem klara 3 troféer.

Det är mycket varmt på dagarna så det går åt mycket vatten som alltid finns med i bilen.

Hälsningar
Sten Sjögren

Viltarter

Prisen inkluderar:

 • Flygresa Köpenhamn - Ouagadougou t/r
 • Flygplansskatter och avgifter kr. 4 270:-
 • 6 dagar jakt/jaktledning 2:1 med prof. Hunter, trackers och skinners. På lejonjakt 10 dagar jakt 1:1
 • Uppehälle med helpension
 • Transfer Ouagadougou – jaktområdet t/r
 • Troféavgift för de djur som är uppräknat i paketet

Prisen inkluderar inte:

 • Drycker
 • Vapenlicens € 92 pr. vapen
 • Jaktlicens € 375
 • Evt. övernattningar före eller efter jakten i Ouagadougou

Mer

På ovan beskrivna safaris, bortsett från lejonsafaris, är priserna baserade på jaktledning, PH, 2:1. Om man önskar jaga 1:1 är det ett tillägg på SEK 4 880:- under en 6 dagars safari.

Jaktlicens och vapenlicens betalas kontant vid inresa.

Troféprislista

Generellt kan det vara möjligt att jaga enstaka andra viltarter mot betalning av extra licens och troféavgifter enligt nedanstående i Euro:

Western savann buffel €4.850
Western roan €4.400
Waterbuck (Defassa) €3.200
Major hartebeest €3.100
Harnessed bushbuck €3.100
Western kob €2.950
Bohor reedbuck €2.950
Vårtsvin €850
Oribi €850

 

Det är viktigt att vid beställningen informera om vilka andra viltarter man eventuellt är intresserad att jaga, utöver de viltarter som är inkluderat i det primära paketet.

Växelkurs

Priset på denna resa är under förhandling, då vi avvaktar och tar hänsyn till kursändringar, och det slutliga priset för resan kommer att avtalas närmare.

HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

Sten Sjögren

Telefon: 070-830 53 43

Carl Carlsson

Telefon: 072-352 56 66

Mikael Olsson

Telefon: 073-977 81 26

Peder Brännström

Telefon: 070 606 46 00

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

 • Erbjudande på jaktresor
 • Information om jakt i utlandet
 • Exklusiva återbudsresor