Kudu, Cape | Jakt på Cape Kudu kan du läsa om här
« Tillbaka

Kudu, East Cape

Vetenskapligt namn: Tregelaphus strepsiceros strepsiceros.

Underarter: East Cape Kudu är en underart av Greater Kudu.

Utbredning: Finns endast i East Cape - regionen i Sydafrika.

Levnadsmiljö: Den föredrar skogsområde nära vatten, men kan förekomma i ökenliknande områden samt dalar med tillräcklig mat och skugga.

Beskrivning: Stor, elegant antilop med slank kropp och långa ben, med en gråbrun till rödaktig päls och med 4 till 12 vita strimmor längs sidan. East Cape Kudu har en mycket mörkare päls än andra underarter av kudu. Hanen är större än honan, och imponerande spiralformade horn. De kan bli 160 cm över manken och väga mellan 190-270 kg. Honan har inte horn, den är 100 cm över manken och väger 120-210 kg.

Jaktmetoder: Smygjakt, vaktjakt.

Jaktbar i: Sydafrika.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor