« Tillbaka

Duva, Skogs-/Duva, Ring-

Vetenskapligt namn: Columba plumbus

Underarter: 6 godkända underarter: Europeisk skogsduva (C. palumbus palumbus), Azores skogsduva (C. palumbus azarica), Asiatisk skogsduva (C. palumbus casiotis). Nordafrikansk skogsduva (C. palumbus axcelsa), Iransk skogsduva (C. palumbus iranica), Maderiansk skogsduva (C. palumbus maderensis)

Utbredning: Överallt under hela året i västra Europa, gästar ibland Östeuropa. Finns också i Nordafrika och västra Asien.

Levnadsmiljö: Skog, åkermark, och trädgårdar.

Beskrivning: Den största av duvarterna, känns igen på den vita nacken och breda vingar. Typiskt grå på, ovansidan och ljusare på undersidan. Under flygning kan vingarna ses som mörka och stjärten grå med svart band.

Jaktmetoder: Jakt med bulvaner, sträckjakt och smygjakt.

Jaktbar i: England, Frankrike, Ungern, Skottland.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor