« Tillbaka

Tuchola

Statsreviret Tuchola är ett litet, men mycket trevligt revir på totalt 4 298 ha, varav 2 453 ha är skog, medan  resterande 1 845 ha är lantbruksarealer, ängar och våtmarker. Skogen består först och främst av barrskog (95%) med spridda inslag av ek och björk. Området är flackt till lätt kuperat. Floden Brda löper genom reviret. Tuchola har 48 hochstande och hochsitze samt 10 foderplatser. Det finns möjlighet för spännande pürschjakt  från häst och vagn under förutsättning att det beställs i förväg. Man kan vara 3-5 jägare åt gången, beroende på viltart och jaktform.

På reviret finns både råvilt, kronvilt, vildsvin samt lite dovvilt. Det nedläggs varje år 20 bockar, varav de flesta ligger mellan 200-300 gram, men det nedläggs också bockar på över 300 gram. Den årliga kronhjortskvoten är på 7 hjortar – de allra flesta med en trofévikt på 4-5 kg, men troféer över 6 kg förekommer dock varje år. Det nedläggs årligen 2 dovhjortar, som med fördel kan jagas i kombination med jakt på hondjur och vildsvin. Det är ett bra bestånd av vildsvin på Tuchola och dessa jagas både på individuella jakter säsongen igenom samt på kombijakter under hösten.

Tuchola ligger 275 km från gränsövergången vid Kolbaskowo söder om Szczecin, 5 km från Tuchola, 50 km från Swiecie och 60 km från Bydgoszcz, som är de närmsta större städerna, samt 130 km från Gdansk, som är den närmaste internationella flygplatsen. Beräknad körtid från den dansk-tyska gränsen är 8-9 timmar. Beräknad körtid från Rostock är ca 6 timmar.

Erbjudande på jaktresor

Gör som 1000-tals andra jägare

Anmäl dig till nyhetsbrevet och få rese erbjudande samt jaktrelaterade nyheter direkt i inkorgen

  • Erbjudande på jaktresor
  • Information om jakt i utlandet
  • Exklusiva återbudsresor